Met de aankondiging van de iPad Pro tekent Apple voor een complete vernieuwing van haar tablet. Het toestel is een van de meest vooruitstrevende en robuuste tablets ooit en staat garant voor een innovatief ontwerp (o.a. een 12,9 inch scherm) en een krachtige technologie (64-bit A9X chip). Op het vlak van precisie en gebruiksvriendelijkheid werden 2 extra tools voorzien : de Apple Pencil™ en het Smart Keyboard.

iPadPro_Lifestyle-SplitScreen-PRINTWat maakt de iPad Pro zo vernieuwend?
Wat meteen opvalt is het Retina-scherm dat een grootte van 12,9 inch met 5,6 miljoen pixels heeft (meer dan in elk ander iOS toestel). De iPad Pro staat garant voor baanbrekende prestaties door de nieuwe 64-bit A9X chip, waardoor het makkelijk de krachtmeting aangaat met de meeste laptops. Het toestel is licht en zeer dun en beschikt over een batterij die de hele dag meegaat. Daarnaast voorziet de App Store meer dan 850.000 apps die exclusief voor iPad zijn ontworpen. De nieuwste apps, speciaal ontworpen voor iPad Pro, zijn specifiek gericht op productiviteit, design, illustratie engineering, onderwijs, gaming en ontspanning.

Apple Pencil™
Opvallend is de introductie van de Apple Pencil™. Steve Jobs gaf ooit aan dat een dergelijke digitale pen er nooit zou komen, maar in het post-Jobs tijdperk is het dus wel mogelijk. Het accessoire zit niet standaard bij het toestel, is enkel apart verkrijgbaar en voornamelijk bedoeld is voor tekenen en sketchen en niet zozeer om het toestel te bedienen. Bij gebruik herkent de iPad Pro enkel de pen en, bijvoorbeeld, niet je handpalm wanneer die op het scherm rust. Zo voorkom je het uitvegen van eerder aangebrachte markeringen.

iPadPro_Lifestyle-Editing-PRINTSmart Keyboard
Het nieuwe Smart Keyboard voor de iPad Pro is een fijn en duurzaam full-size toetsenbord, dat je makkelijk overal mee naartoe neemt. Met de Smart Connector poort verbind je het met de iPad waardoor een aparte batterij, een aan / uit-schakelaar of Bluetooth-koppeling overbodig is. Bij gebruik voelt het net aan als een standaard keyboard met een hoge accuraatheid en stabiliteit. Ook leuk is dat je het flexibele keyboard kan omvouwen tot een Smart Cover.

Beschikbaarheid
Vanaf november is de iPad Pro beschikbaar in de online Apple Store. Wanneer de eerste toestellen beschikbaar zijn in België is vooralsnog niet geweten. Het toestel is verkrijgbaar in 3 verschillende metallic-kleuren: zilver, goud en ruimtegrijs. De Apple Pencil™ en het Smart Keyboard zullen op hetzelfde moment verkrijgbaar zijn. De prijzen (dit zijn zuiver richtlijnen) zouden tussen 799 dollar (€599) voor het 32GB met Wi-fi model en 1.079 dollar (€808) voor het model met 128 GB liggen. Binnenkort eten we ongetwijfeld meer … .

Video: