shutterstock_01De speculaties rond een iPhone 6 doen al enkele weken de ronde en lijken nu ook steeds concreter te worden. Onlangs zou de productie van het nieuwste Apple speeltje op gang zijn getrokken. Tijd dus voor onze redactie om eens na te gaan waaraan het grote publiek zich, binnenkort, mag verwachten. We vermelden er wel bij dat het hier om ‘geruchten’ gaat en er nog geen officiële berichtgeving werd verspreid… .

 

2 formaten?
Het misschien wel meest opvallende gerucht is dat de iPhone 6 beschikbaar zal zijn in 2 verschillende formaten: een 4,7 inch en een 5,5 inch toestel. Vooral het 5,5 inch toestel doet de wenkbrauwen fronsen. Met een dergelijk toestel zal Apple de gebruikers van Samsung smartphones massaal naar haar kamp proberen te lokken, om zo een zware klap uit te delen aan haar grootste concurrent. En het vertrouwen van Apple in haar nieuwe speeltje blijkt heel groot te zijn. Tegen het einde van dit jaar zou de productie van zo’n 80 miljoen exemplaren rond moeten zijn. Dat is een slordige 30 miljoen exemplaren meer dan de productie van de iPhone 5c en iPhone 5s samen, eind vorig jaar … .

20140723 - iphone 5 wit+Weetjes
De iPhone 6 (4,7 inch) zou een kleine €100 duurder zijn dan de oorspronkelijke startprijs van de iPhone 5s. Het toestel zou even dun zijn als een iPod Touch en voorzien van een scherm van saffierglas (i.p.v. het huidige gorillaglas). Saffierglas is immers duurzamer, sterker en goedkoper op productieniveau. Daarnaast zou de iPhone 6 uitgerust zijn met het binnenkort beschikbare iOS 8, dat voorzien is van een Apple Health- en Homekit. Veel aandacht dus voor fitness en gezondheid, zo doet althans vermoeden.

Het aantal megapixels van de camera zou ook verhogen, van 8 naar 10-megapixels. Daarnaast onderzoekt Apple de mogelijkheid tot draadloos opladen, waarbij het gebruik van zonne-energie het tussentijds opladen van het toestel zou toelaten … .

Releasedatum
Rond de releasedatum van de iPhone 6 is nog niet veel bekend. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit het najaar van 2014, waarbij 19 september het vaakst vermeld wordt als introductiedatum. Over de nieuwste functionaliteiten zullen we dan alles te weten komen en u, onze trouwe klant, zeker op de hoogte brengen … .