Op haar jaarlijkse persconferentie, te San Francisco, stelde Apple ondermeer de nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus voor. Dus toch een 6S variant en geen 7-versie zoals eerdere speculaties deden vermoeden. De grootste nieuwigheid is ongetwijfeld de manier van besturen van beide toestellen, dankzij sensoren die gevoelig zijn voor hoe hard je op het scherm gaat drukken. In de loop van het derde kwartaal zullen de toestellen beschikbaar zijn in België.

3D Touch
Als je de presentatie van de nieuwste iPhone toestellen aankondigt met: “het enige wat veranderd is, is alles”, dan weet je dat je de Apple-fanaten op het puntje van hun stoel krijgt. Aldus trok CEO Tim Cook van leer. En de meest innoverende, en bijgevolg meest in het oog springende nieuwigheid, is de invoering van de 3D Touch: afhankelijk van hoe hard je op je scherm drukt, worden bepaalde handelingen uitgevoerd. Een voorbeeld: stel je wenst een email te raadplegen, zonder deze volledig te openen. Druk zacht op de email en je krijgt een preview (Peek and Pop™) te zien. Druk harder door en je krijgt toegang tot de volledige content. Handig en ook toepasbaar voor foto’s, websites, bepaalde apps (o.a. Instagram), etc.

iPhone6s-2Up-HeroFish-PR-PRINT

Camera
Standaard bij elke nieuwe release is de aankondiging van een verbeterde camera. Zo ook bij de iPhone 6S en iPhone 6S Plus (12-megapixel) maar met een leuk extraatje, nl. de feature ‘Live Photos’. Hiermee kan je een foto, dankzij de 3D Touch, zowaar laten bewegen. De camera neemt het moment vlak voor en vlak na het trekken van de foto op, waardoor je een bewegend beeld krijgt. Een optie die ook snel beschikbaar zal zijn op Facebook, zodat je massaal kan sharen met je volgers.

Prestaties, prijzen en modellen
Prestatiegewijs komt er een nieuwe chip: de A9. Hiermee zouden de nieuwe iPhones, op het vlak van computertaken, zo’n 70% sneller zijn dan hun voorgangers en in beeldopdrachten zelfs 90% sneller. In de loop van het derde kwartaal komen de iPhone 6S en 6S Plus op de Belgische markt en dit in 4 kleurvarianten: zilver, ruimtegrijs, goud en … roze. Een verbeterd besturingssysteem, iOS 9, is al beschikbaar vanaf 16 september. Wat de prijzen betreft: deze zouden in lijn liggen met die van de huidige iPhone 6 en 6 Plus. Uitsluitsel binnen enkele weken … .

Video: