The word is out! De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn een feit. Beide toestellen komen uit in drie kleuren en lijken visueel erg hard op voorgaande modellen. Al pakt Apple weer uit met enkele bijzondere nieuwe features.

Design

Geen veranderingen wat betreft de schermgrootte: de iPhone 8 is 4,7 inch groot; terwijl de Plus een scherm van 5,5 inch herbergt. Je kan kiezen tussen zilver, goud & spaceprijs als kleur, de behuizing is aluminium, de achterkant is gemaakt van duurzaam glas en uiteraard zijn de nieuwe iPhones zowel stof- als waterbestendig. Opvallend: de Home-knop verdwijnt niet!

Binnenkant

Wat betreft de chip heeft Apple zichzelf overtroffen. De nieuwe A11 Bionic-chip is de krachtigste die je momenteel in een telefoon kan vinden met welgeteld zes cores. De twee prestatie-cores werken tot 25 procent sneller, de vier energiezuinige-cores zijn fenomenaal veel sneller (tot 70 procent!) dan de welgekende A10-chip. De binnenshuis ontwikkelde GPU is dan weer 30 procent sneller.

Camera

Goed nieuws voor alle selfie kings & queens: de iPhone 8 bezit een 12 MP-camera met een betere autofocus bij minder licht. De dubbele camera van de iPhone 8 Plus is onveranderd ten opzichte van de iPhone 7 Plus. De ene lens is f/1.8, de andere f/2.8 en ook de portretmodus is verbeterd. Zo kan je toestel beter gezichten (Portret Lighting!) herkennen.
De nieuwe iPhones filmen in 4k aan 60 frames per seconde.

Draadloos

Tegenwoordig kan je geen toestel meer voorstellen zonder het over wireless te hebben. De iPhone 8 en 8 Plus kunnen, via de QI-standaard, dan ook draadloos laden. Ook de oortjes blijven uiteraard draadloos.

Prijs?

De iPhone 8 is er met 64GB en 256GB en kost minsten 809 euro. De 8 Plus heeft dezelfde opslagcapaciteiten en heeft een minimumprijs van 919 euro.

Je kan de iPhone 8 en 8 Plus nu pre-orderen op krefel.be.