Apple onthult in september eindelijk de iPhone 8. Zoals bij elke nieuwe release regent het in de maanden ervoor geruchten en leaks, de ene nog minder geloofwaardig als de andere. Nu is er echter een betrouwbare conceptvideo die een close-up geeft van de externe functies van de iPhone 8.

De video, een samenwerking tussen het bekende leakkanaal @onleaks en vergelijkkingssite Tiger Mobiles, geeft een duidelijk beeld van de look ’n feel van de iPhone  8. Dit kan je al zeker zien op de dummy in kwestie:

Een volledig glazen achterkant
– Een scherm dat net niet van rand tot rand loopt
– Een dubbele camera in een verticale opstelling, met bijhorende bult
– Een telefoon van 144 x 71 x 7,5 mm (h x b x d) groot

Ter verduidelijking: dit is nog niet de real deal! Het ontwerp is gebaseerd op 3D CAD-tekeningen rechtstreeks gelekt uit de fabriek. Verwacht dus nog heel wat verandering voor de officiële lancering.

Home-knop

Wat lijkt ons wel zeker? De iPhone 8 is net iets groter als zijn voorganger. Verder verdwijnt de Touch ID-sensor. Meerdere rapporten suggereren immers dat Apple zijn vingerafdruk scanner voor het eerst onder het scherm plaatst waardoor je niet meer met de home-knop hoeft te sukkelen. Het scherm wordt wellicht een OLED.

Het blijft hoe dan ook gissen tot Apple’s keynote in september.