Het begon als een 1 aprilgrap, maar het zou binnenkort zomaar werkelijkheid kunnen worden. Hardware-ontwikkelaar Hyperkin zou werken aan een accessoire, genaamd ‘Smart Boy’, waarmee je je iPhone kan omtoveren tot een Game Boy Color. Hyperkin stuurde het bericht over de Smart Boy de wereld in om te peilen naar de reacties hierop … en die bleken massaal. Het bedrijf liet dan ook weten de productie op gang te hebben gebracht.

hyperkins-smart-boy-to-transform-your-iphone-6-into-a-game-boy-1Het accessoire zou enkel compatibel zijn met de iPhone 6 Plus en de mogelijkheid bieden om zowel Game Boy– als Game Boy Color-cartridges te gebruiken. Je kan dus je iPhone 6 Plus in de Smart Boy steken en dient daarna de bijhorende app te downloaden. Deze app bevat een cheat database, wat je de mogelijkheid biedt om je voortgang op te slagen en verbetert beduidend de graphics van de games.

De Smart Boy zou voorzien zijn van een ingebouwde batterij. Handig dus om het altijd en overal mee naar toe te nemen en je favoriete old school Nintendo Game Boy games te spelen wanneer het jou past. Hyperkin liet ook al weten dat het plannen heeft om, in de toekomst, de Smart Boy ook compatibel te maken voor andere smartphones (Android). We zijn alvast benieuwd naar de verdere ontwikkelingen van dit accessoire.