Schoonheid zit vanbinnen, maar wist je dat zonder bescherming de zon synoniem is voor huidveroudering? Tijd dus om ook de buitenkant aan te pakken en de hele zomer lang te stralen!

Tip voor een gladde huid200x00_Picture-326
De tijd van blote benen is weer aangebroken. Maar een short of minirok trek je niet aan zonder eerst die ontsierende haartjes te verwijderen. Sommigen zweren bij scheren, anderen bij waxen, epileren of laseren. Kies de methode waar jij je goed bij voelt en die geschikt is voor je huidtype.

Tip voor een stralende huid
Maak je huid zomerklaar door ze grondig te reinigen. Een bodyscrub reinigt de poriën en verwijdert onzuiverheden en dode huidcellen zodat je huid meer gaat stralen en veerkrachtiger wordt. Bovendien krijg je met een vochtinbrengende scrub een soepele en zachte huid. Trek hier geregeld, liefst wekelijks, tijd voor uit. Je huid zal egaler bruinen.

Tips voor een strakke huid
Wil je nog snel wat aan de lijn doen zodat je in bikini op het strand kunt paraderen? Eet evenwichtig en las extra lichaamsbeweging in. Wist je trouwens dat een dieet rijk aan fruit en groenten je huid ook voorbe¬reidt op de zon dankzij de extra antioxidanten?

Tip voor een bruine huid
De zon heeft ook haar schaduwzijde. Ze kan huidveroudering, zonnebrand en huidkanker veroorzaken. Als je toch een straal¬tje wilt meepikken, doe dat dan niet als de zon hoog staat (tussen 11u en 15u) en bescherm je huid met de juiste producten. Op de fles is de beschermingsfactor aangeduid met SPF (hoe hoger, hoe groter de bescherming). Smeer je regelmatig in en drink voldoende water.