HoofdafbeeldingDe maartse buien bleven achterwege en dus hopen we dat de aprilse grillen dit voorbeeld volgen. En mochten ze zich alsnog manifesteren, of indien u te kampen krijgt met een dood moment tijdens de paasvakantie, dan trekt u toch gewoon naar de bioscoop! We hebben de nieuwste releases opnieuw op een rijtje gezet. Een overzicht:

 

47 ronin 90x13347 Ronin (Releasedatum: 02/04/2014)
Een spectaculaire actie-avonturenfilm met in de hoofdrol Keanu Reeves, die de rol van de outcast Kai vertolkt. Na de moord op hun leider, gepleegd door de verraderlijke Lord Kira, worden 47 Ronin (samurai zonder meester) verbannen en zinnen ze op wraak. Hiervoor roepen ze de hulp in van Kai, ondanks het wantrouwen dat ze voor hem hebben. Kai wacht een moeilijke opdracht, want naast het verslaan van mythische wezens, het opboksen tegen magie en andere levensbedreigende situaties, dient hij het vertrouwen van de groep terug te winnen. En verliefd worden op Mika, de dochter van hun gevallen leider, helpt hem niet bepaald … .

Acteur(s): Keanu Reeves, Kou Shibasaki, Hiroyuki Sanada
Genre: Actie, Fantasy
Regisseur: Carl Rinsch
Duur: 1u 59min

 

Noah-90x133Noah (Releasedatum: 09/04/2014)
De toorn van God is onherroepelijk, maar het helpt als je op voorhand weet wat er staat aan te komen. Noah, gespeeld door Oscar winnaar Russell Crowe, heeft elke nacht visioenen over een allesvernietigende stormvloed die symbool staat voor de vernietiging van alle leven op aarde. Gaandeweg begrijpt hij dat de Schepper hem en zijn gezin heeft uitgekozen om dit avontuur te overleven. In een wereld beheerst door barbaarse krijgsheren, begint hij aan de bouw van een ark die hem en zijn gezin in veiligheid moet brengen. Na een tijdje hebben de wrede barbaren natuurlijk door wat er staat te gebeuren … .

Acteur(s): Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson, Anthony Hopkins
Genre: Drama, Avontuur
Regisseur: Darren Aronofsky
Duur: 2u 18min

 

The-Amazing-Spider-Man-2-90x125The Amazing Spider-Man 2 (Releasedatum: 16/04/2014)
Peter Parker blijft worstelen met zijn dubbele identiteit: schurken bestrijden en/of tijd doorbrengen met zijn geliefde, Gwen. Ondanks de belofte aan Gwens vader om uit haar buurt te blijven en zo haar veiligheid te vrijwaren, slaagt hij daar niet in. Een nieuwe vijand dient zich aan onder de naam ‘Electro’ (Jamie Foxx). Electro blijkt onnoemelijk veel sterker dan Spider-Man en als klap op de vuurpijl keert ook Harry Osborn terug. Spider-Man heeft dus heel wat om handen en tijd tekort zo lijkt om New-York tegen zoveel kwaad te beschermen. We zitten nu al op het puntje van onze stoel … .

Acteur(s): Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Sally Field
Genre: Actie, Fantasy, Avontuur
Regisseur: Marc Webb
Duur: 2u 16min

 

Brick-90x120Brick Mansions (Releasedatum: 23/04/2014)
De buitenwijken van Detroit worden overspoeld door een golf van zware criminaliteit, geweld en drugs. De inwoners leveren een dagelijkse strijd op leven en dood en dat geldt ook voor Lino (David Belle). Hij probeert een eerlijk leven te leiden en schakelt de politie in wanneer zijn vriendin wordt gekidnapt door een drugsbaas. Undercover agent Damien (Paul Walker) neemt de opdracht aan en duikt, samen met Lino, in de wereld van de misdaad. Samen banen ze zich een weg naar de eindbaas en de vrijheid van Lino’s vriendin. Dit is de laatste volledige film waaraan wijlen Paul Walker meewerkte … .

Acteur(s): Paul Walker, David Belle, RZA
Genre: Thriller, Actie
Regisseur: Camille Delamarre
Duur: 2u 14min

 

Ride-Along-90x135Ride Along (Releasedatum: 30/04/2014)
James Payton (Ice Cube) is een doorwinterde agent die nergens voor terugdeinst. Hij ontfermt zich ook over zijn zus en wanneer Ben Barber (Kevin Hart) met haar wilt trouwen, laat James duidelijk blijken dat hij hem te min vindt voor haar. Toch beslist hij Ben een kans te geven en neemt hem mee op patrouille in Atlanta. Net dan stuit James op aanwijzingen die hem leiden naar de topcrimineel Omar (Laurence Fishburne), waar hij al lang jacht op maakt. En Ben … wel, die krijgt de kans om te bewijzen wat hij in zijn mars heeft.

Acteur(s): Ice Cube, Kevin Hart, Laurence Fishburne
Genre: Komedie, Actie
Regisseur: Tom Story
Duur: 1u 39min