Met het bioscoopoverzicht van de maand december, zijn we weer toe aan het einde van het jaar. Vijf nieuwe films stellen we je voor om het jaar in schoonheid af te sluiten, met de nodige portie horror, avontuur en een vleugje muziek. Voor de studenten onder u alvast genoeg materiaal om te ontspannen, even vanachter de cursussen en syllabi te kruipen en de gedachten te verzetten. Veel plezier met onderstaand overzicht:

 

Jessabelle - 90 x 134Jessabelle (Releasedatum: 03/12/2014)
Na een ongeluk raakt Jessie verlamd aan beide benen. Om in alle rust te kunnen herstellen, verhuist ze met haar vader, naar het ouderlijke huis in Louisiana. Vastgekluisterd aan huis vindt ze enkele oude tapes terug waaruit blijkt dat ze over speciale gaven beschikt, die ze van haar overleden moeder heeft geërfd. Haar verleden begint haar te achtervolgen en een kwelgeest zet alles op alles om haar in zijn greep te houden.

Acteur(s): Sarah Snook, Mark Webber, Joelle Carter
Genre: Horror
Regisseur: Kevin Greutert
Duur: 1u30

 

The Hobbit - 90 x 134The Hobbit: The Battle of the Five Armies (Releasedatum: 10/12/2014)
Aan alle mooie liedjes komt een einde en zo ook aan het epische avontuur van de Hobbit Bilbo Baggins. De dwergen mogen dan wel hun thuishaven hebben heroverd, maar het kwaad dat hiermee werd geschied kan hen nog zuur opbreken. De draak Smaug zint op wraak en Thorin Oakenshield, leider der dwergen, wordt overmand door hebzucht. Ondertussen heeft Sauron meerdere legioenen van Orcs richting Lonely Mountain gestuurd. Gelukkig is Gandalf er om een oogje in het zeil te houden … .

Acteur(s): Martin Freeman, Luke Evans, Orlando Bloom, Ian McKellen
Genre: Actie, Fantasy, Avontuur
Regisseur: Peter Jackson
Duur: 2u24

 

Exodus - 90 x 133Exodus: Gods and Kings (Releasedatum: 17/12/2014)
De film “Exodus: Gods and Kings” brengt ons het verhaal van Mozes, die als kind ter vondeling werd gelegd en door de dochter van de Egyptische farao werd gevonden. Hij groeit op aan het Egyptische Hof en pas tijdens zijn veertigste levensjaar, komt hij tot het besef dat hij eigenlijk tot een ander volk hoort, dat door de farao Ramses wordt onderdrukt. Hij komt hiertegen in opstand en, om te ontsnappen aan de plagen die het land teisteren, begint hij aan een monumentale reis.

Acteur(s): Christian Bale, Joel Edgerton, Aaron Paul, Sigourney Weaver
Genre: Actie, Historisch
Regisseur: Ridley Scott
Duur: 2u34

 

Annie - 90 x 133Annie (Releasedatum: 24/12/2014)
Annie wordt als baby achtergelaten in een weeshuis. Ze groeit er op onder het strenge oog van oppas Miss Hannigan en gaat voortdurend met haar in de clinch. Ondertussen voert de rijke Will Starcks campagne voor het New Yorkse burgemeesterschap. Om het hart van de kiezers voor zich te winnen, en op aanraden van zijn medewerkster Grace, laat hij Annie bij zich logeren. Er ontstaat een hechte band tussen Will en Annie. Will beschouwd zichzelf als de beschermengel van het altijd vrolijke kind … maar eigenlijk is haar impact op zijn leven nog groter.

Acteur(s): Quvenzhané Wallis, Jamie Foxx, Cameron Diaz, Rose Byrne
Genre: Musical
Regisseur: Will Gluck
Duur: 1u58