HoofdafbeeldingDe maand februari is traditioneel de kortste maand van het jaar. Iets waar we ons absoluut niets van aantrekken en je opnieuw, zoals je van ons gewend bent, de laatste bioscoopreleases voorleggen! Slechts vier films deze keer (korte maand weet je wel), maar ongetwijfeld vier stuks die je zullen boeien. We starten met 2 actiefilms en overgieten ze daarna met een vleugje avontuur en humor. Veel plezier!

 

Out Of The Furnace 90x136Out Of The Furnace (Releasedatum: 05/02/2014)
Rodney Baze verdwijnt op mysterieuze wijze en de arm der wet neemt de verdwijning aan de lakse kant op. Russell, de oudere broer van Rodney en een ex-gedetineerde, beslist dan maar het heft in eigen handen te nemen en een zoektocht op te starten. Rodney blijkt echter banden te hebben met een gewelddadige en meedogenloze criminele bende. Voor Russell wordt het een strijd op leven en dood waarbij hij alles op het spel zet in zijn zoektocht naar gerechtigheid voor zijn broer.

Acteur(s): Christian Bale, Zoe Saldana, Woody Harrelson
Genre: Drama, Thriller
Regisseur: Scott Cooper
Duur: 1u 56min

 

American Hustle 90x134American Hustle (Releasedatum: 12/02/2014)
Dit verhaal is gebaseerd op de befaamde ABSCAM undercoveroperatie dat de FBI eind jaren ’70 uitvoerde. De briljante oplichter Irving Rosenfeld, gespeeld door Christian Bale, en zijn charmante minnares Sydney Prosser (Amy Adams) worden verplicht de FBI bij te staan. Samen met FBI-agent Richie DiMaso (Bradley Cooper) raken ze verzeild in de gevaarlijke wereld van ‘power brokers en de maffia. Een verhaal op leven en dood en hoogoplopende emoties kluisteren je ongetwijfeld aan je stoel.

Acteur(s): Christian Bale, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence
Genre: Drama, Thriller, Misdaad
Regisseur: David O. Russell
Duur: 2u 17min

 

pompeii 90x133Pompeii (Releasedatum: 19/02/2014)
Deze film vertelt het verhaal van Milo, een slaaf die ervan droomt zijn vrijheid te kopen om op die manier te kunnen trouwen met zijn geliefde Flavia (Emily Browning). Milo weet echter niet dat Flavia een corrupte Romeinse keizer moet dienen en dat hijzelf zal worden verkocht aan een landeigenaar uit Napels. De wereld van Milo stort volledig in wanneer hij dit verneemt en net wanneer hij dacht dat het niet erger kon worden … barst de vulkaan Vesuvius uit. Hij vlucht hierop naar Pompeii in de hoop zijn geliefde alsnog te kunnen redden.

Acteur(s): Kit Harington, Carrie-Anne Moss, Emily Browning
Genre: Actie, Avontuur
Regisseur: Paul W.S. Anderson
Duur: 1u 45min

 

Saving Mr Banks 90x133Saving Mr. Banks (Releasedatum: 26/02/2014)
De dochters van Walt Disney (Tom Hanks) zagen de oren van het hoofd van hun vader en willen dat hij het verhaal van Marry Poppins verfilmt. Walt belooft uiteindelijk zijn dochters het boek te verfilmen … een belofte die een slordige 20 jaar zal duren alvorens ze waar te maken. Het bekomen van de filmrechten blijkt heel moeilijk en ook de samenwerking met zijn schrijfster Pamela Travers (Emma Thompson) loopt niet van een leien dakje. Ze weigert immers om het imago van de befaamde kinderjuf om te vormen conform de geldende Hollywoodnormen … .

Acteur(s): Emma Thompson, Tom Hanks, Colin Farrell, Paul Giamatti
Genre: Komedie, Drama, Biografische film
Regisseur: John Lee Hancock
Duur: 2u 05min