HoofdafbeeldingOok in 2014 houdt Krëfel je op de hoogte van de nieuwste filmreleases. Misschien moet je nog wat bekomen van de drukke feestdagen, of misschien heb je nood aan wat ontspanning tijdens de blokperiode. Een bioscoopbezoek is hiervoor de perfecte remedie en met plezier zetten we de aankomende toppers even op een rij voor jou. Een overzicht:

 

Nympho 90 x 133Nymphomaniac (Releasedatum: 01/01/2014)
Het nieuwste project van de Deense regisseur Lars Von Trier werd als ‘controversieel’ bestempeld, nog voor de film in de bioscoop uitkwam. Dubbelzinnige teasers en tot de verbeelding sprekende posters maakten dat de tongen aan het rollen gingen. Het eerste deel van dit tweeluik is ondertussen verschenen en vertelt het levensverhaal van een nymfomane vrouw. Seligman, een vijftiger, treft Joe (Charlotte Gainsbourg) bewusteloos aan op straat en neemt haar mee naar huis. Daar doet ze haar hele verhaal voor hem uit de doeken … .

Acteur(s): Charlotte Gainsbourg, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Uma Thurman
Genre: Drama
Regisseur: Lars Von Trier
Duur: 1u 57min

 

the-wolf-of-wall-street-poster-90 x 133The Wolf Of Wall Street (Releasedatum: 08/01/2014)
Deze film is gebaseerd op de autobiografie van Jordan Belfort, een beursmakelaar die het wilt maken op Wall Street. Hij richt, samen met een vriend, een eigen bedrijf op en start met de verkoop van waardeloze aandelen aan nietsvermoedende klanten. Op deze manier schaart hij een fortuin bijeen en komt terecht in een wereld van decadente feestjes, drugs en seks. Zijn escapades trekken de nodige FBI-aandacht en, zoals zo vaak, komt na de hoogmoed de onvermijdelijke val.

Acteur(s): Leonardo DiCaprio, Matthew McConaughey, Jean Dujardin, Jonah Hill
Genre: Drama, Thriller
Regisseur: Martin Scorsese
Duur: 2u 59min

 

Homefront 90 x 127Homefront (Releasedatum: 15/01/2014)
Phil Broker heeft er een carrière als DEA agent opzitten en is toe aan een rustiger en kalmer bestaan. Hij trekt zich terug in een klein dorpje en laat het verleden voor wat het was. Althans, dat was het plan … . Het draait helemaal anders uit en Broker komt er al snel achter dat kleine dorpjes ook niet veilig zijn. Hij kruist het pad van de lokale drugsbaas ‘Gator’, en dat de levensstijl van beide heren niet verenigbaar is wordt al snel duidelijk.

Acteur(s): Jason Statham, James Franco, Kate Bosworth, Winona Ryder
Genre: Actie, Thriller
Regisseur: Gary Fleder
Duur: 1u 40min

 

twelve_years_a_slave_90 x 13312 Years A Slave (Releasedatum: 22/01/2014)
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal (1841) van een man wiens identiteit werd gestolen, maar de moed nooit opgaf en bleef vechten voor zijn vrijheid. Solomon Northhup woont in New York en is een vrije zwarte man. Iets wat geen evidentie was in die periode. Hij wordt echter ontvoerd en alsnog als slaaf verkocht. Hij komt terecht op een plantage en leeft er in erbarmelijke omstandigheden. Wanneer hij een hevige, blanke tegenstander van de slavernij tegenkomt krijgt zijn leven een nieuwe wending.

Acteur(s): Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch
Genre: Drama
Regisseur: Steve McQueen
Duur: 2u 14min

 

ifrankenstein 90 x 133I, Frankenstein (Releasedatum: 29/01/2014)
De titel van deze film is eigenlijk alleszeggend. Het gaat om een moderne actiethriller, gebaseerd op het epische verhaal rond Dokter Frankenstein en zijn creatie. Het monster dat hij creëerde, Adam, heeft kunnen overleven ondankszijn genetische afwijking en reist af naar het sombere Metropolis. Daar woedt een eeuwenoude strijd tussen twee onsterfelijke clans en Adam komt er middenin terecht. Als dat maar goed afloopt … voor de twee clans!

Acteur(s): Aaron Eckhart, Miranda Otto, Bill Nighy
Genre: Actie, Fantasy
Regisseur: Stuart Beattie
Duur: 1u 33min