HoofdafbeeldingEindelijk is het zover: zomervakantie! Ongetwijfeld kijk je hier al maanden naar uit, staat je volgepakte reiskoffer reeds weken vertrekkensklaar en heb je, vakkundig, een programma uitgestippeld, waar je absoluut niet wilt van afwijken, om je vrije dagen vol te proppen. Maar na het lezen van onderstaand filmaanbod, smijt je ongetwijfeld die hele planning overboord! Er komen immers releases aan die nog lang zullen nazinderen. Een overzicht:

 

DRAGON---90x133How To Train Your Dragon 2 (Releasedatum: 02/07/2014)
Reeds 5 jaar leven de Vikings en draken in harmonie met elkaar. Hiccup en Toothless zijn onafscheidelijk en vullen hun dagen met het ontdekken van nieuwe oorden. Tijdens één van hun vele reizen ontdekken ze een ijsgrot, tehuis van honderden wilde draken. Een geheimzinnige drakenrijder voert de hele troep aan en al snel blijkt dat hij de vrede tussen draak en mens maar niets vindt. Een strijd om het behoud van de eendracht dringt zich al snel op.

Acteur(s): Jay Baruchel, Jonah Hill
Genre: Animatie, Jeugd
Regisseur: Dean Deblois
Duur: 1u45min

 

Die-In-West---90x134A Million Ways to Die in the West (Releasedatum: 09/07/2014)
In het Wilde Westen betekent de reputatie van een man alles! Albert (Seth MacFarlane), een schapenherder, raakt de zijne helemaal kwijt nadat hij zich terugtrekt uit een duel. Zijn vriendin (Amanda Seyfried) beslist daarom hem te verlaten en de arme Albert durft zich nergens nog te laten zien. Een mysterieuze, beeldschone, vrouw (Charlize Theron) helpt hem echter zijn zelfvertrouwen opnieuw in ere te herstellen. Maar dan verschijnt haar man (Liam Neeson), een berucht crimineel , ten tonele en daagt hij Albert uit tot een duel … . Houdt zijn imago deze keer stand?

Acteur(s): Seth MacFarlane, Charlize Theron, Amanda Seyfried, Giovanni Ribisi, Liam Neeson
Genre: Komedie, Western
Regisseur: Seth MacFarlane
Duur: 1u56min

 

transformers---90x140Transformers: Age of Extinction (Releasedatum: 16/07/2014)
De mensheid herstelt zich stilaan van de grote schade, aangericht tijdens Transformers: Dark of the Moon. De wederopbouw is volop aan de gang en een duistere groep, bestaande uit zakenlui en wetenschappers, wil hiervan gebruik maken om de grenzen van de technologie te verleggen. Het gevaar komt echter ook van een oeroude dreiging die de achtergebleven Transformers in gevaar brengt. Een nieuwe strijd tussen goed en kwaad dringt zich op, nog voor we bekomen zijn van de vorige. Als dat maar goed komt … .

Acteur(s): Mark Wahlberg, Jack Reynor, Nicola Peltz
Genre: Science Fiction, Actie
Regisseur: Michael Bay
Duur: 2u40min

 

neighbours---90x133Bad Neighbours (Releasedatum: 23/07/2014)
Mac en Kelly Radner (Seth Rogen en Rose Byrne) leiden een rustig en liefdevol leventje. Maar daar komt verandering in na de geboorte van hun baby … maar niet omwille van de kleine dreumes. Een groep studenten neemt hun intrek in het huis vlak naast hen. Onder de leiding van Teddy (Zac Efron) wordt het ene wilde feestje na het andere gehouden en dit met de daarbij horende overlast. Er ontstaat een burenruzie die steeds verder uit de hand loopt … .

Acteur(s): Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron
Genre: Komedie
Regisseur: Nicholas Stoller
Duur: 1u37min

 

Apes---90x133Dawn of the Planet of the Apes (Releasedatum: 30/07/2014)
Een dodelijk virus heeft nagenoeg heel de mensheid uitgeroeid. De overgebleven bevolking tracht in harmonie samen te leven met een steeds groter wordende groep genetisch geëvolueerde mensapen, aangevoerd door Caesar. Het vredesbestand is echter van zeer korte duur. De spanningen lopen steeds hoger op en beide kanten staan aan de rand van een oorlog, die zal uitmaken wie de dominante soort op Aarde zal worden.

Acteur(s): Andy Serkis, Jason Clarke, Kodi Smit-McPhee
Genre: Science Fiction
Regisseur: Matt Reeves
Duur: 1u35min