HoofdafbeeldingOok tijdens de maand juni is de nood aan ontspanning hoog. Vooral omwille van de examenkoorts die de studenten, maar ook hun ouders en familie, ervaren. Een bioscoopbezoek is dus een welgekomen afleiding om de drukte even achter zich te laten en zich te laten meeslepen in een heerlijk avontuur. Onze aanraders kan je terugvinden in onderstaand overzicht.

 

homesman-movie-poster-90x121The Homesman (Releasedatum: 04/06/2014)
Het keiharde verhaal van Mary Bee Cuddy (Hilary Swank), die de opdracht krijgt om enkele zwakzinnige vrouwen naar Iowa te krijgen. Een 400km lange reis die niet over een leien dakje loopt en al snel een hopeloze missie lijkt. Gelukkig krijgt ze hulp van George Bricks, een leegloper die ze van de dood redde. Opgelet: de harde en met momenten gruwelijke scènes maken dit, hoewel meeslepende verhaal, geen aanrader voor jonge kinderen … .

Acteur(s): Tommy Lee Jones, Hilary Swank, Meryl Streep
Genre: Historisch, Drama
Regisseur: Tommy Lee Jones
Duur: 2u 03min

 

blended-90x134Blended (Releasedatum: 11/06/2014)
Bij het horen van namen Adam Sandler en Drew Barrymore, weet je meteen wat je te wachten staat: lachen en grollen met dolkomische situaties en een resem aan misverstanden. Een blind date kan al eens niet aan de verwachtingen voldoen en zo ook vergaat het Lauren (Drew Barrymore) en Jim (Adam Sandler). Zij, een gescheiden moeder en hij, een weduwnaar. De opluchting is groot wanneer de date erop zit … ware het niet dat het lot er anders over beslist en ze elkaar tegenkomen op reis in Afrika. Een aanval op uw lachspieren verzekerd.
Acteur(s): Adam Sandler, Drew Barrymore
Genre: Komisch
Regisseur: Frank Coraci
Duur: 1u 57min

 

The-Two-Faces-of-January-90x133The Two Faces Of January (Releasedatum: 18/06/2014)
Chester en Colette trekken op avontuur naar de Griekse stad Athene. Tijdens een bezoek aan de Acropolis worden ze echter opgelicht door een Amerikaanse landgenoot, Rydal, die de Griekse taal machtig is. Rydal raakt echter onder de indruk van de beeldschone Colette en de rijkdom van Chester en laat zich, op zijn beurt, inpalmen. Het rijke koppel blijkt uiteindelijk niet zo respectabel als ze laten uitschijnen en Rydal raakt verstrikt in een web van intriges… .

Acteur(s): Viggo Mortensen, Kirsten Dunst, Oscar Isaac
Genre: Thriller
Regisseur: Hossein Amini
Duur: 1u 37min

 

twenty-two-jump-street-90x13422 Jump Street (Releasedatum: 25/06/2014)
Een spannende actiekomedie om de maand juni af te sluiten en de zomervakantie te verwelkomen. Twee agenten, Schmidt en Jenko, gaan undercover op de plaatselijke universiteit. Ze gaan zodanig op in het studentenleven dat ze hun vriendschap verwaarlozen. Gelukkig houdt de missie hen samen en moeten ze, ongewild en in combinatie met de opdracht, de test van het volwassen worden zien te overleven. In dat opzicht lijkt de universiteit wel het beste wat hen kon overkomen.

Acteur(s): Channing Tatum, Jonah Hill
Genre: Actiekomedie
Regisseur: Phil Lord, Chris Miller
Duur: 1u 52min