HoofdafbeeldingMaartse buien in het verschiet? Niet getreurd. De nieuwste bioscoopreleases worden voor jou weer op een rijtje gezet in het volgende overzicht. Het was echter niet makkelijk om een selectie te maken. Na een brainstormsessie de naam ‘marathon’ waardig, 13 stemrondes en drie vertrouwenskwesties binnen het redactionele team, besliste onze eindredacteur, op eigen houtje, de knoop door te hakken en koos hij voor volgende kaskrakers:

300 Rise Of An Empire 90x137300: Rise of an Empire (Releasedatum: 05/03/2014)
Xerxes trekt met het Perzische leger verder, in zuidelijke richting, naar de grote Griekse steden. Hierbij doet hij, vanzelfsprekend, Athene aan waar een aanvaring met de vloot van admiraal Themistocles onvermijdelijk is. Om Xerxes’ leger het hoofd te bieden, moet Themistocles een alliantie aangaan met Sparta. Dit is absoluut tegen de zin van de admiraal, maar hij beseft dat de macht van de Spartaanse infanterie wel eens doorslaggevend kan zijn in de strijd tegen het Perzische leger. There will be blood…

Acteur(s): Sullivan Stapleton, Eva Green, Rodrigo Santoro
Genre: Actie, Fantasy
Regisseur: Noam Murro
Duur: 1u 42min

The Monuments Men 90x133The Monuments Men (Releasedatum: 12/03/2014)
Museumdirecteuren, curators en kunsthistorici. Het zijn niet meteen de personen waarvan je verwacht dat ze een legereenheid vormen, maar niets is minder waar in deze film. Ze worden ‘The Monuments Men’ genoemd en hebben als opdracht om door Nazi’s geroofde kunstwerken, terug te halen uit Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De eeuwenoude cultuurschatten, waaronder ‘Het Lam Gods’, mogen niet verloren gaan en dus nemen deze kunstliefhebbers de missie aan. Hopelijk gaan ze even behoedzaam om met een semi-automatisch geweer als met een schilderij van onschatbare waarde…

Acteur(s): George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman
Genre: Oorlog, Historisch, Avontuur
Regisseur: George Clooney
Duur: 1u 58min

Three Days To Kill 90x133Three Days To Kill (Releasedatum: 19/03/2014)
Ethan Runner (Kevin Costner) is een ex-CIA agent op pensioen en heeft niet lang meer te leven. Hij probeert zijn laatste dagen in familiale kring door te brengen en zich te verzoenen met zijn vervreemde dochter (Hailee Steinfeld). In ruil voor een laatste opdracht, krijgt hij een experimenteel medicijn aangeboden dat zijn leven alsnog kan redden. De opdracht blijkt gevaarlijker dan aanvankelijk verwacht en Ethan raakt verwikkeld in een klopjacht op leven en dood. Als dat maar goed komt.

Acteur(s): Kevin Costner, Amber Heard, Hailee Steinfeld
Genre: Thriller, Actie
Regisseur: McG
Duur: 1u 53min

Captain America The Winter Soldier 90x130Captain America: The Winter Soldier (Releasedatum: 26/03/2014)
Het verhaal van deze film vindt plaats 2 jaar na de gebeurtenissen van de Avengers. Steve Rodgers (Captain America) woont in Washington D.C. en heeft het nog steeds moeilijk met de aanpassing aan de moderne wereld. Zijn aanpassingsproces wordt al snel verstoord door een vijand uit het verleden van Steve: de Sovjet agent genaamd ‘The Winter Soldier’. Samen met Natasha Romanoff (The Black Widow) en ‘The Falcon’ trekt de superheld ten strijde tegen deze meedeogenloze vijand.

Acteur(s): Chris Evans, Scarlett Johansson, Hayley Atwell, Sebastian Stan
Genre: Actie, Avontuur
Regisseur: Anthony Russo, Joe Russo
Duur: 2u 08min