Het begin van de maand maart kondigt zich aan met een eerste lenteprik. We hopen natuurlijk dat deze trend zich blijft verderzetten, maar zijn realistisch genoeg om te weten dat een maartse bui nooit veraf is. En dan komt een bioscoopbezoek, zoals steeds, zeer gelegen. We hebben de nieuwste filmreleases weer eens op een rijtje gezet, zodat je niet ver moet zoeken om je keuze te maken. Veel kijkplezier!

 

01-Inherent-Vice---90x133Inherent Vice (Releasedatum: 04/03/2015)
Een ex-vriendin die terug op de proppen komt, dat kan al eens tot onverwachte wendingen leiden. Dit is het geval voor Larry “Doc” Sportello een cannabis rokende privédetective die in het Californië van de jaren ’70 woont. Zijn ex heeft een affaire met een steenrijke vastgoedmakelaar en onthult een plan om hem te kidnappen. Ze roept de hulp in van Larry en de zaken lopen al snel fout wanneer er ook een derde partij betrokken blijkt. U hoort het al … aan intriges geen gebrek!
Acteur(s): Joaquin Phoenix, Owen Wilson, Josh Brolin, Reese Witherspoon
Genre: Drama, Misdaad
Regisseur: Paul Thomas Anderson
Duur: 2u28min

 

02-Chappie-Movie-Poster-90x133Chappie (Releasedatum: 11/03/2015)
Ordehandhaving in de toekomst (2016). Het wordt volledig beheerst door robotica en niet langer door de politie zoals wij ze kennen. Een politierobot wordt echter gestolen en geherprogrammeerd waardoor hij gevoelens en emoties kan tonen. Hij krijgt de schattige naam ‘Chappie’ maar wordt door de autoriteiten aanzien als een groot gevaar voor de mensheid. Er wordt een klopjacht opgezet met als doel om van Chappie ook meteen de laatste van zijn soort te maken.

Acteur(s): Hugh Jackman, Dev Patel, Sigourney Weaver, Sharlto Copley
Genre: Science-Fiction, Actie, Avontuur
Regisseur: Neil Blomkamp
Duur: 2u00

 

03-Insurgent---90x139Insurgent (Releasedatum: 18/03/2015)
We blijven in de toekomst en meer bepaald in het futuristische Chicago voor het vervolg van de film Divergent (2014). Tris en Four zijn voortvluchtig en worden op de hielen gezeten door Jeanine, leider van de factie ‘Eruditie’. De sleutel tot de waarheid, die ze proberen te achterhalen, ligt bij de reden van het overlijden van Tris’ familie. Pas dan zullen ze snappen waarom de leiders van ‘Eruditie’ hen opjagen. Beetje bij beetje komt de waarheid aan het licht en krijgen ze een beter zicht op de toekomst van de wereld.

Acteur(s): Shailene Woodley, Theo James, Jai Courtney, Kate Winslet
Genre: Science-Fiction, Actie, Avontuur
Regisseur: Robert Schwentke
Duur: 1u59min

 

04-cinderella---90x144Cinderella (Releasedatum: 25/03/2015)
Ella’s vader is geheel onverwachts overleden en ze blijft achter bij haar wrede stiefmoeder en diens dochters Anastasia en Drisella. Ze maken van Ella hun dienstmeid en geven haar de hatelijke bijnaam ‘Assepoester’ (Cinderella). Op een dag vertoeft ze in het bos en ontmoet er de charmante Kit. Kit is een prins maar dat weet Ella niet. Wanneer op het paleis van het koninkrijk een bal wordt georganiseerd, wil Ella er naartoe in de hoop Kit opnieuw te zien. Maar dat is buiten haar boosaardige stiefmoeder gerekend … .

Acteur(s): Lily James, Hayley Atwell, Richard Madden, Helena Bonham Carter
Genre: Liefde, Romantiek, Fantasy
Regisseur: Kenneth, Branagh
Duur: 1u45min