HoofdafbeeldingDe maand mei staat bekend als de ‘bloeimaand’: de dagen worden langer, de temperaturen  aangenamer en de natuur laat zich van haar mooiste kant zien. Kortom: de lente leeft zich volop uit en de filmfanaten onder jullie zullen dit ongetwijfeld ook kunnen. Er staan weer enkele knappe bioscoopreleases op de agenda en wij zetten ze even op een rijtje. Een overzicht:

 

01 RoboCop - 90x133RoboCop (Releasedatum: 07/05/2014)
We schrijven het jaar 2028. Alex Murphy (Joel Kinnaman), een toegewijde vader en echtgenoot, probeert als agent de criminaliteit en corruptie in Detroit te bestrijden. Hij raakt echter dodelijk verwond en het miljardenbedrijf OmniCorp ziet haar kans om van Alex een RoboCop te maken. Het bedrijf wil een half-man, half-robot agent in elke stad hebben om zo haar steenrijke aandeelhouders tevreden te stellen. Waar ze echter geen rekening mee houden, is dat Alex Murphy een eigen wil heeft en uit is op wraak tegenover zijn aggressors … .

Acteur(s): Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton
Genre: Actie, Science Fiction
Regisseur: José Padilha
Duur: 1u 57min

 

02-The-Other-Woman-90x133The Other Woman (Releasedatum: 14/05/2014)
Carly (Cameron Diaz) ontdekt dat haar vriendje niet enkel ontrouw is, maar ook nog eens getrouwd blijkt te zijn. Na deze klap, probeert ze haar leven weer op orde te krijgen. Als bij toeval maakt ze kennis met Kate (Leslie Mann), de vrouw van haar ex-vriend. Ze beseffen dat ze veel met elkaar gemeen hebben en er ontstaat een hechte vriendschap. Een derde affaire komt aan het licht en dit is voor de dames het startsein om wraak te nemen op de bedrieger. Een leuke komedie met 3 dames waarmee je liever niet de spot drijft … .

Acteur(s): Cameron Diaz, Leslie Mann, Nicki Minaj
Genre: Komedie
Regisseur: Nick Cassavetes
Duur: 1u 49min

 

03-X-Men-Days-of-Future-Past-90x131X-Men: Days Of Future Past (Releasedatum: 21/05/2014)
Om een gebeurtenis in de toekomst (die zal leiden tot de ondergang van de mensheid en de mutanten) te vermijden, scharen de X-men zich aan de zijde van hun eigen jongere versies. Wolverine wordt hiervoor teruggebracht naar het verleden, in een poging de jonge garde te overtuigen en te verenigen in hun strijd. Indien de missie faalt, dan wacht hen immers een toekomst waarbij de overlevende mutanten opgesloten zitten in concentratiekampen en robots, Sentinels genaamd, het heft in handen hebben.

Acteur(s): Hugh Jackman, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Halle Berry
Genre: Actie, Fantasy
Regisseur: Bryan Singer
Duur: 2u 10min

 

04-Maleficent-90x133Maleficent (Releasedatum: 28/05/2014)
Malafide groeit op in een idyllische omgeving van een vreedzaam en bosrijk koninkrijk. Op een dag komt hieraan abrupt een einde, wanneer een rivaliserend leger het land binnenvalt. Malafide gaat voorop in de strijd maar wordt meedogenloos verraden. Dit met als gevolg dat haar hart in een steen verandert. Ze is uit op wraak en spreekt een vloek uit over Aurore, het pasgeboren dochtertje van de binnenvallende koning. Naarmate Aurore opgroeit, komt Malafide erachter dat ze eigenlijk de sleutel is tot het herstel van de vrede in het koninkrijk … .

Acteur(s): Angelina Jolie, Elle Fanning, Sam Riley
Genre: Fantasy
Regisseur: Robert Stromberg
Duur: 2u 15min