HoofdafbeeldingNu de dagen sneller beginnen te korten en temperaturen een dalende trend kennen, is een gezellig bezoek aan de bioscoop een welgekomen afleiding. Dus hebben we ook voor de maand november  een selectie gemaakt van de nieuwste bioscoopreleases. Een overzicht :

 

movie Enders game 90x141Ender’s Game (Releasedatum: 06/11/2013)
Deze prent is gebaseerd op het gelijknamige boek van Orson Scott Card (1985). Ender Wiggin, het hoofdpersonage, wordt vanaf zeer jonge leeftijd opgeleid aan een speciale ‘Battle School’. De opleiding bestaat uit zeer intensieve en moeilijke opdrachten en al snel geeft hij blijk van een geniaal tactisch inzicht. Een buitenaardse invasie dreigt en Ender’s gave wordt een wapen die de mensheid kan redden van haar uitroeing.

Acteur(s): Asa Butterfield, Abigail Breslin, Harrison Ford, Hailee Steinfeld
Genre: Science Fiction, Avontuur
Regisseur: Gavin Hood
Duur: 1u54min

movie the counselor 90x120The Counselor (Releasedatum: 13/11/2013)
Een gerespecteerd advocaat komt in de verleiding om mee te werken aan een illegale drugsdeal. Hij hoopt het bij deze eenmalige deal te kunnen houden, maar al snel blijkt hij dieper in de criminaliteit te verzeilen. Hierbij dient hij niet enkel voor zijn eigen leven te vrezen, maar ook voor het leven van zijn dierbaren.

Acteur(s): Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem, Brad Pitt
Genre: Thriller, Drama
Regisseur: Ridley Scott
Duur: 1u57min

movie don jon 90x127Don Jon (Releasedatum: 20/11/2013)
Don Jon, een jongeman uit New Jersey, wijdt zijn leven aan familie, vrienden, sport en … porno. Elk weekend slaagt hij in zijn opzet een andere vrouw mee naar huis te nemen met zijn charmes. Maar dan ontmoet hij Barbara. Ondanks de grote verschillen tussen hen beide maakt ze een grote indruk op hem en al snel wordt hij verliefd op haar. Het veelbelovende regiedebuut van Joseph Gordon-Levitt is er zeker een om naar uit te kijken.

Acteur(s): Joseph Gordon-Levitt, Scarlett Johansson, Julianne Moore
Genre: Komedie
Regisseur: Joseph Gordon-Levitt
Duur: 1u30min

movie hunger games catching fire 90x142Hunger Games – Catching Fire (Releasedatum: 27/11/2013)
Na het success van de kaskraker uit 2012 is het eindelijk tijd voor een vervolg. De 75ste Hunger Games komen er aan en de overwinning van Katniss Everdeen en Peeta Mellark, bij de vorige editie, blijkt een doorn in het oog van het Capitool. Tijdens hun zegetocht doorheen de verschillende Districten voelen ze dat er een opstand dreigt, maar deze wordt door het Capitool agressief afgewend. Kort daarop kondigt President Snow aan dat de nieuwe editie van de spelen een soort Best-Of wordt van de voorafgaanden … .

Acteur(s): Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
Genre: Drama, Actie
Regisseur: Francis Lawrence
Duur: 2u26min