Een nieuwe maand en dus gaat Krëfel opnieuw langs de bioscoop om je de nieuwste releases voor te leggen. En wat blijkt, zoals je in onderstaand overzicht zal merken, heeft een oude bekende zijn weg naar het grote scherm gevonden. Striphelden Asterix & Obelix maken Julius Caesar het leven, naar aloude gewoonte, zuur en brengen een klassieker waar klein en groot van zullen genieten. Wij wensen je alvast heel veel kijkplezier met volgend overzicht:

 

01 Interstellar - 90 x 128Interstellar (Releasedatum: 05/11/2014)
Dit gigantische ruimte-epos van Christopher Nolan speelt zich af in de nabije toekomst. Onze planeet gaat gebukt onder zware klimaatsveranderingen waardoor oogsten mislukken en hongersnood dreigt. De hoeveelheid stikstof in de atmosfeer neemt snel toe en, op termijn, zal de mensheid uitsterven. Een groep onderzoekers beseft dat onze planeet niet meer kan worden gered en zoekt een uitweg via een pas ontdekt ‘wormgat’. Een voormalige testpiloot van de NASA, Cooper, krijgt de leiding van de missie toegewezen. Dat tijd een relatief en subjectief begrip is zal je snel duidelijk worden bij het bekijken van dit meesterwerk.

Acteur(s): Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine
Genre: Science Fiction, Avontuur
Regisseur: Christopher Nolan
Duur: 2u49min

 

02 Horns - 90 x 133Horns (Releasedatum: 12/11/2014)
Daniel Radcliffe is meer dan enkel Harry Potter en dat bewijst hij met deze film. Volgens sommigen zelfs zijn beste acteerprestatie ooit! De vriendin van Ig Perrish wordt vermoord en verkracht teruggevonden en hij wordt als hoofdverdachte beschouwd. Op een ochtend wordt hij wakker en merkt dat er hoorns op zijn hoofd groeien. Deze blijken diabolische krachten te bezitten, waardoor iedereen hem zijn/haar duistere geheimen deelt. Deze krachten gaat Ig gebruiken om de echte moordenaar van zijn vriendin te ontmaskeren.

Acteur(s): Daniel Radcliffe, Juno Temple, James Remar
Genre: Thriller, Horror, Fantasy
Regisseur: Alexandre Aja
Duur: 1u59min

 

03 THG - 90 x 139The Hunger Games: Mockingjay – Part I (Releasedatum: 19/11/2014)
Voor de tweede maal heeft Katniss (Jennifer Lawrence) de Hongerspelen overleefd. Echter heeft ze weinig reden om te juichen, want District 12, haar thuishaven, werd immers helemaal verwoest en Peeta is in de handen van president Snow terechtgekomen. Katniss wordt, door de rebellenleiders die haar hebben bevrijd, vooruitgeschoven als het gezicht van de opstand. Ze doet er alles aan om Peeta te redden en de districten te bevrijden. Een ware oorlog is hierbij onvermijdelijk… .

Acteur(s): Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Julianne Moore
Genre: Drama, Actie
Regisseur: Francis Lawrence
Duur: 2u05min

 

04 Asterix - 90 x 129Asterix en de Romeinse Lusthof (Releasedatum: 26/11/2014)
De aanwezigheid van de ontembare Galliërs is een smet op het blazoen van Julius Caesar. Hij smeedt een nieuw plan ineen waarbij hij een nieuw Rome bouwt, ‘De Romeinse Lusthof, rond het dorp van de onverzettelijke stam. Zo hoopt hij hen te verdrijven. Ondanks de pogingen van Asterix & Obelix, om de bouw van de stad tegen te houden, krijgt ze stilaan vorm en vormt ze een bedreiging voor de eenheid binnen het Gallische dorp. Kan Asterix het tij alsnog doen keren? Eén ding staat voor Obelix vast: het zijn ‘Rare jongens, die Romeinen !’

Acteur(s): Roger Carel, Alexandre Astier, Elie Semoun, Alain Chabat
Genre: Animatie, Jeugd
Regisseur: Alexandre Astier
Duur: /