HoofdafbeeldingWe naderen stilaan de maand oktober en ook nu hebben we voor u een aantal bioscoop releases op een rij gezet. Spanning, avontuur, actie en een ware aanslag op uw lachspieren verzekerd! Het begin van de nieuwe maand kadert in de wereld van het Mexicaanse drugmilieu en we eindigen in de fantasiewereld  van superheld Thor. Een overzicht:

 

2GN_31_5_Promo_4C_4F.indd2 Guns (Releasedatum: 02/10/2013)
Agent Bobby Trench en marine-officier Marcus Stigman hebben beide opdracht gekregen een Mexicaans drugskartel te infiltreren. Ze weten echter niet van elkaar dat ze undercoveragenten zijn en vertrouwen elkaar dus voor geen haar. De infiltratie mislukt en ze worden aan hun lot overgelaten door de opdrachtgevers. Het kartel zit hen op de hielen en, in een strijd op leven en dood, zit er niets anders op dan samen te werken. Als dat maar goed afloopt … voor het kartel.

Acteur(s): Mark Wahlberg, Denzel Washington, Paula Patton
Genre: Actie, Actiekomedie
Regisseur: Baltasar Kormákur
Duur: 1u48min

Machete Kills - 90x133Machete Kills (Releasedatum: 09/10/2013)
De Amerikaanse overheid wilt zich ontdoen van een wapenhandelaar die tevens het hoofd van een Mexicaans drugskartel is. Wie anders dan Machete huur je dan in om de klus te klaren? Niemand. De leider van het drugskartel wil een wapen de ruimte insturen waarmee hij heel de wereld in een oorlog wilt verwikkelen. Om zo het plan van de gestoorde wapenhandelaar te dwarsbomen, dient Machete zich een weg doorheen Mexico te ‘hakken’ … en dat laatste mag je letterlijk nemen.

Acteur(s): Danny Trejo, Amber Heard, Mel Gibson, Jessica Alba
Genre: Actie
Regisseur: Roberto Rodriguez
Duur: 1u47min

Mortal Instruments - 90x133The Mortal Instruments: City of Bones (Releasedatum: 16/10/2013)
In een New Yorkse nachtclub is Clary Fray getuige van de moord op een groep jongeren. Maar niemand van de omstaanders grijpt in of lijkt het zelfs nog maar te merken. De moordenaars maken deel uit van een groepering dat zichzelf ‘schaduwjagers’ noemt. Het wordt al snel duidelijk dat Clary afstamt van de bloedlijn van deze krijgers. Ze vervoegt hen in de strijd tegen demonen, die de parallelle wereld van New York, ‘Downworld’, onveilig maken.

Acteur(s): Lily Collins, Jamie Campbell Bower
Genre: Liefde/Romantiek, Actie, Fantasy
Regisseur: Harald Zwart
Duur: 2u10min

Grown Ups 2Grown Ups 2 (Releasedatum: 23/10/2013)
Lenny Feder is opnieuw verhuisd naar het dorp waar hij opgroeide met zijn jeugdvrienden. De laatste schooldag voor de zomervakantie krijgt een onverwachte wending waarbij de ouders enkele levenslessen krijgen van hun kinderen. Bullebakken, schizofrene buschauffeurs, dronken ordehandhavers op ski’s … verwacht je maar aan de meest knotsgekke taferelen de naam Adam Sandler waard!

Acteur(s): Adam Sandler, Taylor Lautner, Steve Buscemi, Salma Hayek
Genre: Komedie
Regisseur: Dennis Dugan
Duur: 1u31min

Thor 2Thor 2: The Dark World (Releasedatum: 30/10/2013)
‘The Dark World’ is het vervolg op de debuutfilm uit 2011. In dit nieuwe, geweldige epos neemt Thor het op tegen Malekith, de leider van een oud en wreed ras, waartegen zelfs Odin en Asgard niet opgewassen zijn. Malekith heeft maar één doel: de wereld onderdompelen in duisternis en daarvoor is hij bereid iedereen uit de weg te ruimen. Thor trekt er zich niet te veel van aan en trekt ten strijde tegen het kwaad. Een reis die hem herenigd met Jane Foster en waarbij hij alles moet opofferen om de mensheid van de vernieling te redden … .

Acteur(s): Chris Hemsworth, Natalie Portman, Anthony Hopkins, Tom Hiddleston
Genre: Actie, Fantasy
Regisseur: Alan Taylor
Duur: 2u10min