De eerste herfstmaand begon nog zonnig maar ondertussen heeft het mooie weer plaats moeten ruimen voor donkere wolken en een regenachtig decor. Eens te meer kan je rekenen op Krëfel en het bioscoopoverzicht van de maand om de langer wordende avonden op een ontspannen (of spannende) manier door te brengen. Voor elk wat wils in het aanbod dat we je deze maand mogen voorleggen. We wensen je heel veel kijkplezier!

 

01-Dracula-Untold---76x120Dracula Untold (Releasedatum: 01/10/2014)
Het verhaal van de man die ooit Dracula werd, zoals het nog nooit eerder werd verteld. Dat is wat je van deze spectaculaire film mag verwachten. De film is gebaseerd op de roman ‘Dracula’ van de Ierse schrijver Bram Stoker en de opnames vonden plaats in het prachtige Noord-Ierland. Om zijn vrouw en zoon te redden van de moordlustige sultan, offert de jonge prins Vlad III zich op door zijn ziel te verkopen. De eerste vampier ooit is hiermee geboren en krijgt de harde gevolgen van zijn heroïsche daad voorgeschoteld.

Acteur(s): Luke Evans, Sarah Gadon, Dominic Cooper
Genre: Horror, Actie, Fantasy, Avontuur
Regisseur: Gary Shore
Duur: 1u32min

 

02-Gone-Girl---82x120Gone Girl (Releasedatum: 08/10/2014)
Een huwelijk dat er zo mooi uitziet dat het bijna perfect lijkt … . Als daarover een film wordt gemaakt, dan weet je dat er een haar in de boter zit. Net op de dag van hun vijfde huwelijksverjaardag, maakt Nick Dunne bekend dat zijn vrouw, Amy, verdwenen is. Zijn verklaringen en alibi zijn op zijn minst dubieus te noemen en zijn leugens, bedrog en vooral vreemde gedrag, doen het vermoeden rijzen dat hij zelf iets met de verdwijning te maken heeft.

Acteur(s): Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris
Genre: Thriller, Drama
Regisseur: David Fincher
Duur: 2u28min

 

03-TMNT---81x120Teenage Mutant Ninja Turtles (Releasedatum: 15/10/2014)
De vier gemuteerde actiehelden uit de jaren 80 hebben weer hun weg naar het grote scherm gevonden. Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael nemen het op tegen hun aartsvijand Shredder en zijn gevreesde voetsoldaten, toepasselijk genaamd: Foot Clan. Zij maken de straten van New York onveilig en beheersen ook de politiek die het voor het zeggen heeft. De stad heeft helden nodig en onze vier gemuteerde vrienden trekken, samen met verslaggeefster April O’Neil, ten strijde. Nostalgie van de bovenste plank.

Acteur(s): Megan Fox, William Fichtner, Will Arnett
Genre: Actie, Avontuur
Regisseur: Jonathan Liebesman
Duur: 1u40min

 

04-Fury---81x120Fury (Releasedatum: 22/10/2014)
Terwijl de oorlog (1945) stilaan op zijn einde loopt, krijgen enkele geallieerden de opdracht om vier soldaten te redden achter de vijandelijke linies. Aan het hoofd van deze levensgevaarlijke missie staat de meedogenloze sergeant Wardaddy. Hun vervoermiddel om dit alles tot een goed einde te brengen is een Sherman Tank genaamd … ‘Fury’. Onderbemand en met een beperkt arsenaal aan munitie, dringen ze door tot het hart van Nazi-Duitsland. De kans op succes is bijna onbestaande … maar dan staan meestal de ware helden op.

Acteur(s): Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Pena
Genre: Oorlog
Regisseur: David Ayer
Duur: 2u14min

 

05-Stonehearst-Asylum---81x120Stonehearst Asylum (Releasedatum: 29/10/2014)
Edward Newgate trekt naar het Stonehearst Asylum om er de nodige ervaring op te doen. Daar ontmoet hij één van de patiëntes, Eliza Graves, en wordt hij verliefd op haar. Eliza waarschuwt hem om niemand te vertrouwen en goed uit zijn doppen te kijken tijdens zijn verblijf. Er schuilen heel wat gevaren en geheimen in de psychiatrische instelling en het duurt niet lang alvorens Edward hiervan gewaar wordt. In zijn zoektocht naar de waarheid, brengt hij zijn geliefde in gevaar en moet hij kiezen voor haar … of de waarheid.

Acteur(s): Jim Sturgess, Kate Beckinsale, Ben Kingsley, Michael Caine
Genre: Thriller
Regisseur: Brad Anderson
Duur: 1u53min