100- BioscoopDe maand september staat traditioneel voor het einde van de zomervakantie en het begin van het nieuwe schooljaar.  Tussen al de drukte door geven wij  je alvast iets om naar uit te kijken. En dat mag je letterlijk opnemen met de releases van volgende bioscoopfilms. Een overzicht:

 

Jobs (Releasedatum: 04/09/2013)Jobs90
Deze film vertelt je het jonge leven(swerk) van Steve Jobs, voormalig CEO en medeoprichter van het bedrijf Apple. Van rebel en outcast tijdens zijn studentenleven, tot aan de lancering van de eerste iPod in 2001, wordt zijn leven voor u uit de doeken gedaan. Onder zijn leiding groeide, naast Apple, Pixar Animation uit tot de grootste animatiestudio ter wereld. Een succesverhaal dat zeker de moeite loont voor een bioscoopbezoek.

Acteur(s): Ashton Kutcher, Dermot Mulroney, James Woods
Genre: Drama, Biografie
Regisseur: Joshua Michael Stern
Duur: 2u

White House Down (Releasedatum: 11/09/2013)White House Down90
Een politieagent neemt zijn dochtertje mee op een rondleiding door het Witte Huis. Een zwaar bewapende paramilitaire organisatie neemt op dat moment de controle van het gebouw over. Agent John Cale neemt van de gelegenheid gebruik om zich te bewijzen tegenover de president om zo een promotie in de wacht te slepen. Voor wie van spanning en actie houdt, is dit zeker een leuke aanrader.

Acteur(s): Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal
Genre: Thriller, Actie
Regisseur: Roland Emmerich
Duur: 2u11min

The Purge (Releasedatum: 18/09/2013)PRG_31_5_Promo_CAN_4C_4F.indd
Een periode van 12u waarin alle wetten wegvallen en alles is toegelaten. Dan vraag je gegarandeerd om helse taferelen. Overheidsdiensten sluiten hun deuren en gedurende één nacht per jaar mag de criminaliteit hoogtij vieren want niemand wordt gearresteerd. Een gezin wordt gegijzeld door een man wiens manipulatie leidt tot heel wat onenigheid en misverstanden. Aan de familie om uit het web van intriges te geraken. Hou je doos met popcorn maar stevig vast, anders vliegt deze gegarandeert door de zaal … .

Acteur(s): Ethan Hawke, Lena Headey
Genre: Science-fiction, Thriller, Horror
Regisseur: James DeMonaco
Duur: 1u25min

Riddick (Releasedatum: 25/09/2013)Riddick90
De held uit “Pitch Black” en “The Chronicles of Riddick” wordt voor dood achtergelaten op een door de zon verschroeide en uitgestorven planeet. Al snel blijkt er buitenaards leven actief te zijn op deze ‘dode’ plek. Riddick zendt een signaal uit waar twee ruimteschepen op afkomen: één met gewelddadige premiejagers aan boord en een tweede met een persoonlijke vijand. Het wordt een drukke uitstap voor Riddick. Deze film kluistert je zeker aan je bioscoopstoel.

Acteur(s): Vin Diesel, Karl Urban, Katee Sackhoff
Genre: Science-fiction, Actie
Regisseur: David Twohy
Duur: 2u