De zomervakantie zit er, jammer genoeg, weer op en voor de schoolgaande jeugd is de tijd weer aangebroken om achter de schoolbanken te kruipen en haar intellectuele kennis uit te breiden. Daar hoort natuurlijk ook een stukje ‘cultuur’ bij en in zekere zin, draagt volgend filmoverzicht hiertoe bij. Met dit aanbod is je ontspanning voor de maand september verzekerd. Veel kijkplezier!

salvation_large-81x120The Salvation (Releasedatum: 03/09/2014)
Je kan deze film een beetje vergelijken met een, weliswaar Deense, versie van ‘Once upon a Time in the West’. Meedogenloze bandieten, een eenzame weduwe, een verloren soldaat en een heldhaftig hoofdpersonage dat een een moord wilt wreken. Alle ingrediënten zijn meer dan aanwezig om alle Western clichés eer aan te doen. Alles loopt fout wanneer John de moordenaar van zijn gezin ombrengt. Bendeleider Delarue is daardoor een van zijn belangrijkste pionnen kwijt en beslist het hier niet bij te laten … . Er staat John een hachelijk avontuur te wachten.

Acteur(s): Mads Mikkelsen, Eva Green, Jeffrey Dean Morgan
Genre: Drama, Western
Regisseur: Kristian Levring
Duur: 1u40min

hundredfoot_journey_large-81x120The Hundred-Foot Journey (Releasedatum: 10/09/2014)
Je eigen zaak beginnen is niet altijd even evident en als je dat nog eens in het buitenland wenst te doen, komen er allerlei andere factoren bij kijken. Dat ondervindt de familie Kadam wanneer het van India naar het pittoreske Saint-Antonin-Noble-Val in Zuid-Frankrijk verhuist om er een Indiaas restaurant te openen. Madame Mallory (Helen Mirren), eigenares van het Franse restaurant ‘Le Saule Pleureur’, is daarmee helemaal niet opgezet en doet er alles aan om de Indiase familie stokken tussen de wielen te steken.

Acteur(s): Helen Mirren, Charlotte Le Bon, Manish Dayal
Genre: Drama, Komedie
Regisseur: Lasse Hallström
Duur: 2u02min

Sin-City_Large-81x120Sin City 2: A Dame to Kill For (Releasedatum: 17/09/2014)
Verschillende verhaallijnen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn in een onevenaarbaar Comic decor … dat kan enkel een tocht doorheen ‘Sin City’ betekenen! Nancy heeft de dood van Hartigan nog steeds niet verwerkt; een jonge gokker (Joseph Gordon-Levitt), nieuw in Sin City, haalt zich meteen de banbliksems van een criminele organisatie op de nek; een crimineel (Josh Brolin) die zijn verderfelijk verleden probeert goed te maken door een sober leven te leiden als privé-detective… . Dit is slechts een kleine greep uit de donkere en illustere wereld waarin je zal terechtkomen.

Acteur(s): Jessica Alba, Joseph Gordon-Levitt, Josh Brolin, Eva Green
Genre: Thriller, Misdaad
Regisseur: Robert Rodriguez
Duur: 1u42min

The-November-Man_Large-81x120The November Man (Releasedatum: 24/09/2014)
Peter Devereaux (Pierce Brosnan) is een doorwinterd ex-CIA agent die ooit bekend stond als ‘The November Man’. Hij geniet een rustig en teruggetrokken leven in Zwitserland maar geeft dit op, op vraag van een ex-collega, John Hanley. Hij moet Alice Fournier (Olga Kurylenko) beschermen daar zij de schuilplaats van een kroongetuige, in een internationale samenzweringszaak, kent. Al snel heeft Peter door dat er meer aan de hand is. Wanneer hij verraden wordt door John beseft hij dat niemand nog te vertrouwen is en hij over lijken zal moeten gaan om zelf te overleven.

Acteur(s): Pierce Brosnan, Olga Kurylenko, Will Patton
Genre: Thriller, Actie
Regisseur: Roger Donaldson
Duur: 2u00min