Hoe kan je de tablet heruitvinden? Die vraag stelden ze zich bij Lenovo. Het resultaat is de Yoga Book, toch wel één van de meest verrassende producten van IFA 2016. 

DSCF2037

De Yoga book is naast een volwaardige laptop ook een tablet, maar dan zonder dat vervelende toetsenbord op de achterzijde. Het verenigt werkelijk het beste van de twee werelden.

lenovo-yoga-book-android-1

lenovo-yoga-book-android-8

Dit is eigenlijk Star Trek in een laptop. De toetsen zijn niet langer fysiek maar virtueel. Je krijgt als het ware een canvas ter beschikking waarop ofwel toetsen ofwel een tekenvlak beschikbaar zijn. Handig voor geschreven notities of om je creatieve zelf op los te laten.

Leg een blad op het oppervlak, schrijf je notities in inkt met de bijgeleverde stylus en ze worden onmiddellijk gedigitaliseerd op de Yoga Book.

lenovo-yoga-book-feature-notetaking-windows-full-width

Voor de ontwikkeling en het design van dit tekenvlak heeft Lenovo samengewerkt met stylus- en tabletspecialist Wacom. Het EMR oppervlak heeft handpalm afwijzing (zodat je je hand op het tekenvlak kan leggen zonder vervelende resultaten). De meegeleverde Real Pen detecteert 2048 drukniveaus.

De Yoga Book is met andere woorden zowel geschikt voor de echte artiesten die het toestel zouden gebruiken om te tekenen/schetsen, als voor de doordeweekse notitiemakers tijdens meetings & congressen.

lenovo-yoga-book-feature-drawing-windows