LG is in Barcelona op de proppen gekomen met zijn nieuwste vlaggenschip: de G6. De Zuid-Koreaanse product neemt na de geflopte G5 afscheid van de modulaire smartphone en heeft – naar eigen zeggen – simpelweg een goed toestel willen afleveren.

LG pakte vorig jaar uit met een revolutionair toestel, de LG G5. Dat toestel was modulair maar kon de hoge verwachtingen nooit inlossen. Daarom is er nu op MWC 2017 de G6: een toestel met een opvallend, mooi design en degelijke specificaties.

Intens scherm

Wat meteen opvalt aan de G6 zijn de schermranden. Die zijn erg klein en afgerond waardoor het scherm bijzonder lang oogt. Het toestel heeft dan ook een 5,7-inch lcdscherm met resolutie van 2.880 x 1.440 pixels. Zo hoopt LG een meer mainstream publiek aan te spreken.

Ook wat de specificaties betreft, speelt LG min of meer op safe. Het toestel draait op Android 7.0 maar is wel de eerste smartphone met Google Assistent in het bezit.  De processor is een Qualcomm Snapdragon 821 chipsen en in totaal beschikt je als gebruiker over 32 GB opslaggeheugen. Dat kan je uiteraard uitbreiden met een microSD-kaart.

Groothoek

Het nieuwe paradpaardje van LG beschikt over een dubbele camera met elk 13 megapixels aan de achterkant. Die werken afzonderlijk van elkaar maar kan je ook bundelen voor het creëren van een groothoek. De G6 kan uiteraard niet zonder vingerafdrukscanner en dubbele microfoon. Tot slot een laatste belangrijke feature: de G6 is volledig stofdicht en kan je zonder zorgen in water vallen.

De LG G6 wordt in april bij ons verwacht, een kostprijs is nog niet bekend.