Microsoft heeft zijn Surface Laptop voorgesteld. Met deze ultradunne computer richt het Amerikaanse bedrijf zich op studenten en gaat het de concurrentie aan met Apple’s nieuwste Macbooks.

De Surface Laptop onderscheidt zich van alle andere toestellen op de markt. Zo heeft de nieuwe laptop een 13,5 inch-IPS scherm en is hij amper 14,55 mm dik. De batterijduur bedraagt bovendien 14,5 uur. Een must voor studenten! Net zoals bij de Surface Pro is het toetsenbord overigens bedekt met stof waardoor geen schroefje te zien is.

De Microsoft Surface Laptop heeft uiteraard een touchscreen en ondersteunt de Surface Pen stylus. Het toestel komt er zowel met een Intel Core i5 als met een Core i7 waardoor het niet moet onderdoen voor andere high-performance laptops.

Het nieuwe paradepaardje is volledig ontworpen op de maat van Windows 10 S, Microsoft’s nieuwe besturingssyteem dat zich – niet toevallig- in de eerste plaats richt op studenten. Windows 10 S zou bovendien heel wat veiliger en sneller zijn dan de standaard Windows 10.

De Microsoft Surface Laptop komt in 4 verschillende kleuren op de markt aan een vermoedelijke startprijs van €1.149. In België zal je echter enkel een zilveren versie kunnen kopen. Die wordt ten vroegste verwacht op 15 juni.