Miele heeft op IFA uitgepakt met een heuse primeur. De Blizzard CX1 is de allereerste zakloze stofzuiger die de Duitse fabrikant op de markt brengt. De lancering is nog voorzien voor dit jaar, wellicht zelfs voor de kerstdagen.

2016-09-06 14_34_33-Miele Product Highlights @ IFA 2016 _ Miele - YouTube

Een stofzuiger zonder zak, dat is toch wel een revolutie voor Miele. Een zakloze stofzuiger was tot voor kort immers geen optie voor de fabrikant. Volgens Miele omdat het – tot voor de Blizzard – het gebruiksgemak en de performantie naar schoonmaken toe niet kon garanderen.

2016-09-06-14_33_38-Miele-Product-Highlights-@-IFA-2016-_-Miele---YouTube

Het grootste probleem met zakloze stofzuigers is dat je regelmatig de stofzuiger moet openen om deze leeg te maken, tijdens dit proces kan stof en vuil terug ontsnappen in de je woning.

De Blizzard CX1 vermijdt dit door het gebruik van meerdere filters en het mono-cycle design, waarbij al het stof slechts door één tunnel moet lopen. Deze unieke filtering heeft Miele Vortex Technology gedoopt en is ondertussen zelfs erkend door één van de toonaangevende organisaties inzake filtering: de US America, IBR Laboratories. Door de Vortex Technology wordt bij het stofzuigen dus niet langer fijn stof de lucht ingeblazen, zelfs niet bij het openen van het toestel.

2016-09-06-14_34_16-Miele-Product-Highlights-@-IFA-2016-_-Miele---YouTube

De Blizzard CX1 probeert zich verder van de concurrentie te onderscheiden door sterke zuigprestaties, gebruiksgemak en een uitermate stille werking.

Het toestel komt op de markt in twee varianten: de EcoLine (900 watt) en de PowerLine (1200 watt)