Met een dikte van 5.2mm is de Moto Z één van de dunste smartphones op de markt. We hebben hem uitgebreid getest en hier is alvast ons verdict.

De telefoon weegt maar 136 gram, heeft een dikte van  5.2 mm en is opgebouwd uit prachtig aluminium, wat het toestel een heel premium gevoel geeft.

Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 820 processor, 4GB RAM geheugen en een goede voor- en achterzijde camera. Standaard bevat de smartphone 32GB geheugen, maar dat kan je uitbreiden via de microSD slots met kaartjes tot 64GB.

Opladen doe je versneld via USB-C en de smartphone gaat makkelijk een hele dag mee dankzij de 2600 mAH batterij. Het toestel kan rekenen op een kristalhelder scherm van 5.5 inch en heeft een resolutie van 2560×1440.

Gamechanger: de moto mods

Allemaal goede specs, maar wat deze telefoon helemaal uniek maakt zijn de verschillende “mods” die je kan toevoegen. Die klik je achteraan op de telefoon via de magneten en de speciale 16-pin connectie op de achterkant.

Heb je een lange dag voor de boeg? Geen probleem, je klikt een batterij op de phone en kan weer verder. Wil je wat projecteren? Geen probleem voor dit toestel, je klikt de insta-Share projector op de telefoon en kan je presentatie geven.

Welke mods zijn er zoals beschikbaar?

Powerpack Mod – deze mod zorgt ervoor dat je smartphone tot makkelijk 2x zo lang meegaat. De batterypacks zijn in verschillende groottes en designs beschikbaar.

Insta-Share Projector – Deze mod zorgt ervoor dat je van je smartphone een volwaardige projector maakt. Je kan tot 70 inch projecteren, op een resolutie van 480P. Verder bevat de module ook nog wat extra batterij, wat noodzakelijk is bij het projecteren aangezien dit uiteraard wat batterij vraagt.

JBL Soundboost – Met deze mod tover je de smartphone om in een speaker, die toch al een redelijk volume kan bereiken. Er zitten twee 27mm luidsprekers in, met 3w en een batterij van 1000 mAh.

Hasselblad True Zoom – Met deze mod maak je van je smartphone een meer dan verdienstelijke fotocamera. 12 megapixels met een 10x Optical Zoom en een Xenon flash zorgen ervoor dat je elk moment in de beste omstandigheden kunt vastleggen.

Meer mods zouden toegevoegd worden in de komende maanden.

Alle mods vind je hier (https://www.motorola.com/us/moto-mods).

De Moto Z is beschikbaar bij Krëfel.

Ons verdict:

De Moto Z is een ongeloofelijk dunne Android smartphone, die daarenboven nog eens uitblinkt in specs en de mogelijkheid heeft om modulair uit te breiden, zodat deze telefoon zich eigenlijk aanpast aan jouw behoeftes.