Verwacht wordt dat Apple haar volgende generatie iPhones, zoals gewoonlijk, in het najaar uitbrengt. De 2 data, voor een mogelijke release, die hierbij het meest naar voren komen zijn vrijdag 18 september of vrijdag 25 september. Of dit ook de releasedatum voor België zal worden valt sterk te betwijfelen daar wij geen ‘first tier’ land zijn. Ergens half oktober lijkt , voor België en Nederland, het meest voor de hand liggend.

iPhone6_34FL_3-Color-Spaced_Homescreen-PRINT - 850

Zowel van de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus komt er dus mogelijk een nieuwe generatie toestellen. Een gerucht dat ondertussen circuleert is dat het geen ‘s’-versies zouden zijn, een trend die Apple nochtans sinds 2009 hanteert. ‘IPhone 6s Plus’ is immers een mondvol en mogelijk komt er een nieuwe benaming voor de toestellen. Aan de look van de toestellen zal waarschijnlijk niets veranderen. De huidige toestellen hebben immers een nieuw design en de focus zal eerder op technische verbeteringen liggen.

Volgens de meeste geruchten zullen de nieuwe apparaten een snellere A9 processor krijgen, een 2 GB RAM geheugen, een 12-megapixel camera, een extra microfoon om de spraakkwaliteit te verbeteren en mogelijk een nieuw mechanisch ontwerp. Sommige iPhone 6 en iPhone 6 Plus gebruikers hadden immers problemen waarbij hun toestellen licht gingen buigen. Dit probleem zou zich dan niet meer mogen voordoen.

De toestellen krijgen mogelijk ook de Force Touch functie waarover de Apple Watch momenteel reeds beschikt en waardoor de drukgevoeligheid aanzienlijk verbetert. Ook het Touch ID zou worden bijgeschaafd zodat de herkenning van je vingerafdruk sneller en efficiënter werkt. Er is sprake om saffier te integreren in het iPhone 6 Plus formaat, tenminste als de valtesten positief uitdraaien. Daarnaast wordt er verdergewerkt aan verbeteringen zoals NFC voor Apple Pay, Wifi en de snelheid van downloaden… .

In het najaar weten we beslist meer.