Vergeet de selfie! HMD Global, het Finse bedrijf dat tegenwoordig de rechten heeft om Nokia-telefoons maken, pakt op de nieuwe Nokia 8 uit met de “bothie”.

De Nokia 8 is het eerste echte vlaggenschip dat HDM Global produceert. En met die nieuwe android smartphone kan je voortaan een “bothie” nemen, een heruitvinding van de selfie zeg maar.

Bothie

Met behulp van de voorwaartse en achterwaartse camera kunnen fotografen op hetzelfde moment zowel een foto van zichzelf maken als van datgene waar hun telefoon naartoe wijst, een “bothie” dus. Dankzij de Dual-Sight technologie kan je op dezelfde manier video streamen naar vrienden en sociale feeds, inclusief Facebook en YouTube.

Nokia 3310

Deze headline innovatie is dus een idee van het Finse HMD Global, een privaat bedrijf onder leiding van voormalige Nokia medewerkers dat de populariteit van het merk terug de hoogte wil injagen. Die doelstelling werd in mei al grotendeels bereikt door de release van de herwerkte Nokia 3310 maar op financieel gebied kan het bedrijf nog niet tippen aan uitdagers als Apple, Samsung en Huawei.

64 GB

De Nokia 8 is ondertussen het negende mobiele apparaat van HMD Global en bevat een aantal erg interessante body featues. Zo is het toestel van 7,33 mm dik gemaakt uit aluminium. Binnenin vind je een Qualcomm’s Snapdragon 835-processor, 4 GB RAM en 64 GB interne opslagruimte – die via de MicroSD-kaartspleet kan worden verlengd.

De Nokia 8 wordt in september in de winkels verwacht aan een gemiddelde verkoopprijs van € 599.