Afgelopen week stelde Samsung, op Mobile World, de Galaxy S5 voor. Onze redactie zet voor u de belangrijkste nieuwigheden en innovaties op een rijtje, zodat u weet wat u van dit toestel kan verwachten. Hoe ziet de nieuwe Galaxy S5 eruit? Tot wat is het toestel in staat? Vragen waar u zo meteen het antwoord op kent.

SM-G900F_charcoal BLACK_01Design
Meteen in het oog springend is … de achterkant van de Galaxy S5. Het heeft een rubberachtig gevoel, ondanks het feit dat het is opgemaakt uit plastic. De kleine gaatjes zorgen ervoor dat het toestel voortaan een betere grip heeft en niet snel uit je handen glijdt. Voor België zal het toestel beschikbaar zijn in het zwart, wit en ‘Electric Blue’. Daarnaast is er ook nog een ‘Copper Gold’ versie, maar deze zou niet voor onze markt bestemd zijn. Het 5,1 inch scherm is net wat groter dan haar voorganger, de Galaxy S4, maar verder is de voorkant haast identiek. De S4 was reeds uitgerust met een Full HD Super AMOLED-scherm en ook de S5 is hiervan voorzien, zij het met een gevoelige kwaliteitsverbetering, aldus Samsung.

Functionaliteiten
De grootste en misschien wel meest opvallende verbetering zit hem in de Wi-Fi. De Galaxy S5 heeft een 2×2 MIMO antenneconfiguratie waardoor het toestel misschien wel over de snelste Wi-Fi-verbinding beschikt van alle huidige smartphones. Gekoppeld hieraan is de nieuwe functie ‘Download Boost’, waarmee je bestanden groter dan 30 MB, tijdelijk, supersnel kan downloaden (volgens Samsung is 1 GB in 30 seconden haalbaar). Ook aan de camera werden verbeteringen aangebracht. De supersnelle autofocus van de geïntegreerde 16 megapixelcamera zorgt ervoor dat je foto’s van hoge kwaliteit kan maken. Enige minpunt is de afwezigheid van de optische beeldstabilisatie: je moet je toestel stabiel houden om scherpe foto’s te nemen.

SM-G900F_shimmery WHITE_14Handige innovaties
Samsung houdt duidelijk vast aan het vertrouwde patroon en dit zeker wat het design betreft. Geen innoverend ontwerp dus, wat ergens wel werd verwacht, maar daarom geen minderwaardig toestel. De Galaxy S5 is immers vrij compleet en beschikt over nog meer en betere functies dan de S4. Zo heb je bijvoorbeeld een Kids Mode, een extra zuinige energie mode en is het toestel waterdicht (tot op een diepte van 1 meter). Ook nieuw is de hartslagsensor: een leuk hebbedingetje voor de sporters die graag lopen en/of fietsen.

Voor extra informatie, neem zeker een kijkje op onderstaande link:
http://www.krefel.be/nl/view/content/samsung-galaxy-s5

Pre-order Krëfel codes: 937336 & 937337