Te lui om je maatpak naar de droogkuis te brengen? Hangt de rookgeur van die heerlijke BBQ in je topje? Panasonic toont zijn creativiteit en komt met de oplossing. Een hanger die je kleren als het ware deodoriseert!

De ‘deodorizing hanger’, zoals Panasonic het gadget voorlopig noemt,  maakt gebruik van negatief geladen deeltjes om je kleding schoon te maken. Deze ionen of  ‘nanoe’ verzamelen vocht vanuit de lucht en zijn een miljard keer kleiner dan stoomdeeltjes. Ze krijgen geen vlekken van je kleren. Maar geuren, zoals zweet en sigarettenrook, verdwijnen wel zonder de stof te beschadigen. Als extra bonus voor mensen met allergieën is er ook de mogelijkheid om pollen te elimineren.

Niet wireless

De hanger doet er 5 tot 7 uur over om je kledij te reinigen. Bijgevoegd krijg je ook een kledinghoes die de ionen helpt te vallen en zo voor een nog grondigere schoonmaak zorgt.
Jammer genoeg heeft Panasonic nog geen draadloze variant voorzien. Voorlopig heb je dus sowieso een stopcontact nodig in de buurt van je kleerkast.

Eerst in Japan

Panasonic brengt de ‘deodorizing hanger’ in september op de markt in Japan en kost omgerekend zo’n 150 euro. Wanneer hij naar Europa komt is nog niet duidelijk. Voorlopig moet je geurproblemen dus nog even met Febreze oplossen!