Zo nu en dan zondigen mag. Zeker als het over zoete desserts gaat! Uitvoerig getest – en goedgekeurd – door onze redactie.
pannacotta
Voor 4 personen

  • 5 dl slagroom
  • 50 g kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • bosvruchten
  • poedersuiker
  • 4 ronde potjes

Doe de slagroom in een steelpan en breng deze samen met de poeder- en vanillesuiker aan de kook. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water (5 minuten). Zet het vuur af en voeg de geweekte blaadjes toe. Roer totdat de gelatine is opgelost. Smeer de potjes in met wat smaakloze olie en verdeel de vanilleroom over de vormpjes. Zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven. Houd het vormpje 15 seconden onder de hete kraan, zo komt de pudding makkelijk los uit de vorm. Serveer met een mooi torentje bosvruchten.