20131030 - PS4Nu de herfst zich van zijn sterkste kant liet zien, de dagen steeds korter en de nachten steeds langer worden en de temperaturen stilaan naar beneden gaan, wordt het weer tijd om aan het gamen te slaan. En bij PlayStation zijn ze er klaar voor. Op 29 november aanstaande laten ze de PlayStation 4 op ons los. Tijd dus om deze console wat uit te lichten en de nieuwigheden en verbeteringen voor u op een rijtje te zetten.

De technische details
PlayStation brengt een console die garant staat voor krachtige graphics, een hoge snelheid, de mogelijkheid om het naar eigen believen te personaliseren en heel wat sociale mogelijkheden. De meeslepende game-ervaring zal u gegarandeerd ettelijke uren speelplezier bezorgen. Met dit toestel kunnen de game-ontwikkelaars hun creativiteit de vrije loop laten gaan en hun grenzen steeds verder verleggen. Het PS4-systeem draait op een chip met acht x86-64-cores en een hypermoderne 1.84 TFLOPS-graphics processor met een ultrasnel GDDR5-systeemgeheugen van 8GB. Alle ingedriënten dus voor een game-ervaring zoals je ze nog nooit hebt ervaren.

De overgang van PS3 naar PS4
Om de overgang van de PS3 naar de PS4 nog aantrekkelijker te maken krijg je, gedurende een beperkte periode weliswaar,  bij aankoop van een PS3-game een code waarmee je hetzelfde game met een fikse korting online kan aankopen voor de PS4. Games waarvoor dit reeds werd ingevoegd zijn o.a.: Assassin’s Creed IV Black Flag, Battlefield 4, NBA 2K14 en Call of Duty: Ghosts (prijzen variëren tussen €9,99 en €14,99).

DUALSHOCK®4
De PS4-console komt met een nieuwe controller: de DUALSHOCK®4. Deze is voorzien van een six-axis-sensor, een touchpad en een SHARE-toets waarmee je video’s kunt streamen. Met deze laatste kan je je ultieme game-moment delen met je online community met slechts één druk op de knop. Je kan het moment voorzien van een tag en de video wordt geüpload terwijl je verderspeelt.

Extra’s
Wat kan je nog meer verwachten? Sommige games bieden je de mogelijkheid om met een tweede scherm te spelen. Via de PlayStation App kan je je iPad of iPhone als tweede scherm instellen. Verder kan je live je game-play uitzenden via Twitch en Ustream en kan je met 4 spelers tegelijkertijd inloggen op één PS4-systeem, waarbij ieder over zijn eigen savedata beschikt. Het toestel is ook voorzien van een stembesturing en gezichtsherkenning en laat je toe om, tijdens het gamen, je eigen muziek af te spelen dankzij Music Unlimited. Een Blu-Ray Disc of DVD afspelen is ook met dit toestel mogelijk.

(Bron: PlayStation.com)