Een klein jaar na de lancering van de PlayStation 4, kunnen we stellen dat de machine op volle toeren draait: letterlijk en figuurlijk. Met het najaar voor de deur worden de nieuwste kaskrakers (o.a. Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition, Fifa 15, Assassin’s Creed Unity, Middle-earth: Shadow of Mordor, …) voorgesteld en zullen we eindelijk kunnen opmaken tot wat dit toestel reeds in staat is.

857126-largeAan het begin van de maand juli waren er, wereldwijd, zo’n 9 miljoen exemplaren verkocht van het Next-Gen toestel. Ter vergelijking: op dat moment waren er van de Xbox One ‘amper’ 5 miljoen over de toonbank gegaan. Om de opgelopen achterstand te dichten ging Microsoft in de aanval met een drastische prijsdaling van €499 naar €399 (net zo duur als de PS4). Of dit de opmars van de Playstation 4 zal tegenhouden en gamers overtuigen om toch een Xbox aan te schaffen zal de komende weken en maanden blijken. In het Verenigd Koninkrijk stond de teller van het aantal verkochte PS4-toestellen, aan het begin van de maand september, al knap op 1 miljoen exemplaren.

Games
De maand augustus bracht reeds een aantal zeer aantrekkelijke titels naar voren, waaronder Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition (19/08) en InFAMOUS First Light (27/08). Deze kwamen meteen op 3 en 2 terecht in het overzicht van de meest verkochte games! De eerste plaats is hier weggelegd voor The Last of Us Remastered. Een titel dat op de PS3 ook al een enorm succes kende en dit op de PlayStation 4 gewoon verderzet.

Druilerige herfstavonden, die er ongetwijfeld aankomen, kan je al eens al gamend doorbrengen. En zoals steeds kan dit met enkele stevige titels als ‘Fifa 15’ (25/09) en het onvermijdelijke Assassin’s Creed ‘Unity’ (13/11). Games waarvan de vorige editie reeds het onderste uit de kan haalde op de PlayStation 3 console en nu nog spectaculairder en realistischer zullen ogen en aanvoelen.

20131030-PS4Specificaties
Er bestaat geen twijfel over dat de PlayStation 4, dankzij een aantal verbeteringen, het gamen slimmer heeft gemaakt. Zo vraag je een vriend om hulp via ‘Share Play’ wanneer je vastzit in een game of maak je een back-up aan tijdens multi-player sessies. Systeemsoftware en game-updates gebeuren automatisch, indien je dit zo instelt, en een game uit de PlayStation Store kan je spelen wanneer het downloaden nog niet voltooid is. Leuk bij dit laatste is dat je gedownloade games ook op een ander PS4-toestel (maximum 2 toestellen) kan spelen indien je daarop inlogt met je PSN account. Wanneer jij en spelpartner over dezelfde game beschikken, waarbij je je personage kan upgraden, je dit personage ook kan gebruiken op mekaars PS4-console en samen verderspelen. Features die het gameplezier en –ervaring meer dan ten goede komen .