Zo nu en dan zondigen mag. Zeker als het over zoete desserts gaat! Uitvoerig getest – en goedgekeurd – door onze redactie.
popcakes
Voor 12 popcakes

VOOR DE POPCAKES

  • 65 g zelfrijzend bakmeel
  • 65 g boter op kamertemperatuur
  • 65 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el melk
  • 1 losgeklopt ei
  • 50 g gesmolten chocolade

VOOR DE TOPPING

  • 200 g poedersuiker
  • 3 el citroensap
  • kleurstof voor voedingsmiddelen
  • hagelslag, suikerbolletjes,…
  • 12 lollystokjes

Meng de kristalsuiker en gesmolten boter tot een gladde, luchtige massa. Voeg het losgeklopte ei en daarna de gezeefde bloem toe. Roer zachtjes. Doe er als laatste de melk en gesmolten chocolade bij. Verdeel het deeg over de 12 vormpjes van de popcakemaker totdat ze voor vier vijfde gevuld zijn. Sluit het toestel en bak de bolletjes goudbruin volgens de aanwijzingen in de handleiding.

Alle gekheid op een stokje!

Laat de popcakes eerst volledig afkoelen. Doop de bovenste 2 centimeter van een stokje in gesmolten chocolade voor een goede hechting en duw het vervolgens voorzichtig in de popcake.

Meng de poedersuiker met het citroensap tot een stroperige massa en kleur naar wens met de kleurstof. Breng het glazuur voorzichtig met de achterkant van een lepel aan op het bolletje. Versier met hagelslag, suikerbolletjes of andere garnituur naar keuze en prik de popcake in een stuk piepschuim om te drogen. In plaats van glazuur kun je ook gesmolten chocolade gebruiken.