Meer dan 1,3 miljoen Belgen hebben een prepaid-telefoonkaart die niet geregistreerd is. Ondanks heel wat waarschuwingen wordt hun gsm-lijn over twee weken onverbiddelijk afgesloten.  Zit jij in hetzelfde schuitje en wil je alsnog registreren? Dat kan in de Krëfel winkel bij jou in de buurt!

Vanaf 7 juni is het officieel verplicht. Dan moet van elke prepaid-telefoonkaart geweten zijn wie ze gebruikt. Alle simkaarten die tegen dan niet geregistreerd zijn, worden geblokkeerd door de telefoonoperatoren.  Zij hebben daar het afgelopen half jaar massaal voor gewaarschuwd en toch hebben één op de drie Belgen niet gereageerd. De overheid wil anonieme simkaarten elimineren  in de strijd tegen terrorisme.

Hoe alsnog registreren?

Er zijn verschillende manieren waarop je je gsm-nummer kan laten vastleggen. Je kan naar deze speciale website surfen voor meer info en een klok die aftelt tot de deadline.

Nog makkelijker is even langs de meest dichtbijzijnde Krëfel passeren. Daar registreren ze je nummer met behoud van belwaarde. Dat is ook na 7 juni nog altijd mogelijk, al moet de kaart dan eerst opnieuw geactiveerd worden. Ook dat kan je laten doen door onze medewerkers.

Voor een overzicht van onze winkels kan je hier terecht.