SSamsung Galaxy Round 01amsung Electronics heeft de GALAXY ROUND voorgesteld: de eerste smartphone met een gebogen Full HD-beeldscherm. Het toestel is sinds 10 oktober beschikbaar in Zuid-Korea en dit voor de zeer schappelijke prijs van  …  1.000 dollar. Voorlopig is nog niet geweten wanneer het toestel beschikbaar zal zijn in België.

 

Ondanks het 5,7 inch beeldscherm zou het toestel makkelijk te bedienen zijn met één hand en dit net omwille van de lichte curve in de breedte. Dankzij het gebogen scherm zou het toestel ook minder snel beschadigingen en krassen oplopen wanneer je het per ongeluk op de grond laat vallen.

Roll Effect
Samsung introduceert met dit toestel ook het Roll Effect. Wanneer je het toestel op een vlakke ondergrond legt en op de zijkant laat rollen, licht het scherm automatisch op. Je krijgt hierbij informatie zoals de tijdsaanduiding, datum, gemiste oproepen en berichten, en de batterijpercentage te zien. Op een discrete manier kan je snel even deze gegevens raadplegen zoals onderstaand filmpje aantoont:

(Bron: Samsung Tomorrow)

Multi Window
Het grote scherm staat je ook toe om met een Multi Window te werken. Dit is een functie waarmee je simultaan meerdere applicaties kunt openen op je scherm,  meerdere exemplaren van dezelfde app kunt weergeven of, op een eenvoudige manier, inhoud tussen verschillende applicaties kunt delen.