2016 is nu al het jaar van de grote doorbraak van virtual reality. Zo kwamen er enkele baanbrekende headsets op de markt, denk maar aan de Samsung Gear VR en de HTC Vive. Maar Samsung drijft het nu nog verder en stelt met de Gear 360 een tweede revolutionair product voor. Deze 360° camera is al sinds april beschikbaar in Zuid-Korea en in kleine oplage in de VS, maar vanaf augustus komt het gadget ook naar België.

De splash-proof Samsung Gear 360 is een kleine bal-vormige camera die in de palm van je hand past en speciaal ontworpen is voor het maken van 360-graden beeldmateriaal. Het product is vergelijkbaar met de Samsung 360 Fly, met als grote verschil dat de Gear 360 niet over 1 maar 2 lenzen beschikt. Deze fish-eye lenzen zijn uitgerust met 15-megapixel beeldsensoren waardoor de beelden in een bijzonder hoge kwaliteit weergegeven worden.

De Galaxy Gear 360 is compatibel met de meest vooraanstaande smartphones van Samsung (Galaxy Note 5, S6, S6 Edge, S6 Edge+, S7 en S7 Edge) en de beelden kunnen dan ook draadloos overgedragen worden.  Op je smartphone kan je ze dan in preview bekijken en op sociale media delen. Om de 360°- camera te bedienen, heb je een wel aparte app nodig. Via die app kan je je opnames live bekijken. En om de 360°beleving volledig te maken kan je de beelden bekijken via de Samsung Galaxy Virtual Reality headset. Zo lijkt het alsof je je video’s in real time beleefd.

De Gear 360 wordt geleverd met ‘pootjes’ om opnames te maken vanaf een vaste locatie en er is ook een schroefaansluiting voorzien zodat je hem bijvoorbeeld op je stuur of helm kunt bevestigen.

De Samsung Gear 360 kan je pre-orderen bij Krëfel via deze link!