Wearables & smartwatches zijn ook dit jaar één van de hot topics op IFA. Met de Samsung Gear S3 brengt Samsung een revolutionair product naar de wearables markt.

Samsung-Gear-S3-Classic-and-Frontier

Deze smartwatch dankt zijn design aan Zwitserse horlogemakers om zo een meer klassieke look te krijgen. Best geslaagd als je het ons vraagt.

Het toestel heeft ook een always-on display, een stevige batterij die – dixit Samsung – tot 4 dagen zou moeten meegaan bij normaal gebruik. Verder is de horloge voorzien van enkele bijzondere features. Denk aan een ingebouwde GPS, een ingebouwde simkaart waardoor je zomaar even standalone met je smartwatch kan bellen (Hello Doctor Gadget), een altometer en zelf een speedometer.

De smartwatch loopt op Tizen OS. Het is dus nog even afwachten welke apps beschikbaar zullen zijn, maar we gaan ervan uit dat de usual suspects (Runkeeper etc.) snel volgen.

De smartwatch komt met een stevig geheugen, zodat je voldoende muziek aan boord kan houden. Bottom line: je hebt eigenlijk geen smartphone meer nodig in combinatie met deze smartwatch om je runs te tracken of muziek te beluisteren. Wat ons betreft is dit een smartphone, maar dan eentje om je pols.