Samsung brengt een nagelnieuwe versie van de Note op de markt, de Note 7. En hij doet iets wat we nog nooit eerder zagen, je kan hem ontgrendelen met je ogen. Het toestel scant je iris en herkent je daardoor. Perfect veilig, want de iris van ieder mens op aarde is uniek.

De Zuid-Koreaanse smartphoneproducent heeft in New York zijn nieuwste toptelefoon in de Galaxy Note-reeks voorgesteld: de Galaxy Note 7. Belangrijkste nieuwigheid: de gebruiker kan het toestel ontgrendelen via een irisscan. “Dat is veiliger en sneller dan een vingerafdruk”, aldus de producent.

De telefoon krijgt een schermdiagonaal van 5,7 inch mee, slechts 0,2 inch meer dan de S7. De Note 7 komt maar in één variant: met Edge.

Under the hood
De Note 7 wordt aangedreven door  een krachtige Exynos 8890,  met de hulp van een 2,3 GHz quadcoreprocessor voor de wat stevigere  taken. Hij krijgt daarbij de hulp van een 1,3 GHz quadcoreprocessor die de wat minder veeleisende taken op zich kan nemen. Met een interne opslagcapaciteit – die daarenboven uitbreidbaar is tot 256GB – van 64GB en 4 GB aan RAM heb je voldoende kracht en ruimte aan boord voor de meest veeleisende taken.

Samsung Pen
De Note 7 zou de Note niet zijn zonder de Samsung Pen active stylus. The S Pen heeft een upgrade gehad tov zijn voorganger. Een fijnere punt, betere drukgevoeligheid (4,096 levels, tov 2,048 op eerdere modellen) en is bovendien volledig bestand tegen water.

Camera
Een optisch gestabiliseerde 12 megapixelcamera met een diafragma van f1,7 zorgt voor de traditionele foto’s, selfies maak je met de hulp van een 5 megapixel-exemplaar.

Batterij
De batterij telt 3.500 mAh wat net iets kleiner is als de batterij van de S7 (3.700 mAh).  Daarmee zouden echter de meeste gebruikers wel doorheen de dag moeten geraken. De Note 7 is net als alle andere high-end Samsungsmartphones uitgerust met quickcharge-technologie. De telefoon laadt zowel via de kabel als draadloos snel op.

Waterdicht
Je leest het goed, de Note 7 is helemaal waterproof, dus je kan hem gebruiken in je bad, douche en zwembad. Niets kan je voortaan nog scheiden van je telefoon.

Software
Samsung heeft ook de software van de Note 7 gevoelig verbeterd, overzichtelijkere kleuren, zachtere menu’s en een globaal betere “feel” bij het gebruiken van de interface. Deze “look ’n feel” zou volgens Samsung op termijn ook doorgevoerd worden naar andere modellen.

The Note 7 wordt gelanceerd op Android 6.0 Marshmallow, maar er zou vrij snel een upgrade voorzien zijn naar Android 7.0 Nougat aldus Samsung, momenteel zonder indicatie wanneer dit zou gebeuren.

Kostprijs & beschikbaarheid
Het toestel zal beschikbaar zijn vanaf 2 september en zal 849,99 euro kosten. Je kan hem trouwens vandaag al preorderen op de website van Krëfel of in één van de winkelpunten, dan heb je hem als één van de eersten in België.

Waarom upgraden?
Een overzicht wat de Note 7 heeft tov zijn voorganger(s):

 • Curved schermen
 • USB-C poort voor het opladen van je smartphone
 • Iris scanner om je smartphone te ontgrendelen
 • Gorilla Glass 5 scherm
 • Gevoeligere en accuratere S Pen stylus
 • Waterbestendige telefoon body én S Pen
 • MicroSD card slot
 • Grotere batterij (3,500 mAh vs Note 5 3,000 mAh)
 • Betere camera opvallend verschil bij weinig licht
 • New S Pen functionaliteiten, zoals inzoomen en het maken van GIF’s
 • Meer beschikbare kleuren