Samsung heeft net de Galaxy Note 8 aangekondigd, maar heeft daarnaast ook nog heel wat andere nieuwe devices aangekondigd op de elektronicabeurs IFA. Eén daarvan is de nieuwe smartwatch Gear Sport. Met het horloge tracht Samsung een fitness versie van de Gear S3 te brengen, met een ietwat ander uiterlijk dan de Gear S3-horloges van vorig jaar. Het apparaat richt zich qua functies vooral op mensen die hun activiteiten en gezondheid in de gaten willen houden.

De Gear Sport heeft een 42.mm case met 1,2″-oledscherm en een resolutie van 360×360 pixels. Het bandje is ook enkele millimeter dunner, 20 ipv 22mm op de Gear S3. Het bandje kan je ook eenvoudig aanpassen en zo de look van het horloge helemaal wijzigen.

Draadloos opladen en NFC zijn ook weer aanwezig en het horloge komt beschikbaar in de kleuren zwart en blauw.

De Gear Sport heeft een 1 GHz dualcore-processor, 4 GB geheugen en 768 MB RAM. Ook GPS-ondersteuning is aanwezig, net als een barometer en een hartslagmonitor die volgens Samsung ten opzichte van eerdere modellen is verbeterd. Het horloge draait op Tizen.

Het horloge is 11,6mm dik en weegt 50 gram zonder het bandje. Hij is bovendien waterdicht en kan druk weerstaan tot vijftig meter onder water.

Speedo heeft hierop ingespeeld met een dedicated app voor zwemmers, met de app kan je nagaan hoever je hebt gezwommen en zelf je zwemslag bijhouden.
Daarnaast zijn er vele andere apps beschikbaar oa MyFitnessPal en Spotify (met offline functionaliteit).

Verder belooft Samsung dat de Gear Sport een nog nauwkeurigere harslagmeter heeft dan zijn voorganger(s) en heeft Samsung een manier toegevoegd om diepe slaap te detecteren met sensors.

 

De Gear Sport zou op 27 oktober in de België te verkrijgen zijn voor 349 euro.
Zogauw deze bij Krëfel beschikbaar is, vindt je deze uiteraard ook terug op onze website krefel.be.