Je eigen frisdrank creëren? Onder het motto ‘wat je zelf doet, doe je zoveel beter’ zette mama Lieve zich schrap voor een avondje mixen en shaken.

Of ik SodaStream eens wil uittesten? Absoluut! Aangezien ik een eersteklas bubbelliefhebber ben, vel ik graag een oordeel over de bruisende soda’s van SodaStream. Die belooft me een heerlijke dorstlesser met 50% minder calorieën dan gewone frisdrank.

articleFizz? Check!

Siroop, een C02-cilinder en een literfles met koud water. Meer heb ik niet nodig. Of toch? In de verpakking spot ik nog een fraai toestel, het is de Fizz shaker die mijn kraantjeswater straks zal omtoveren tot verfrissende bubbels. Een leuk detail: de Fizz chip geeft aan wanneer de cilinder bijna leeg is, zodat je nooit zonder koolzuur komt te zitten. Het geeft eveneens aan hoeveel koolzuur je al aan je drankje hebt toegevoegd.

Stap voor stap

Volgens de instructies op de verpakking is mijn homemade frisdrank meteen klaar. En dat blijkt ook zo, de SodaStream is echt handig in gebruik. Misschien een tof idee om straks ook eens met de kinderen uit te testen. Gewoon de literfles vullen met kraantjeswater en vastdraaien in de Fizz, vervolgens koolzuur toevoegen, de fles weer verwijderen en nog een dopje siroop naar keuze erin gieten.
Je kan er natuurlijk ook voor opteren om geen siroop toe te voegen en dus gewoon bruiswater te maken. Ik ga voor het fruitige Pink Grapefruit. Resultaat? Mijn soda smaakt lekker zomers, zeker niet flets. Dat ik zelf kan bepalen hoeveel suiker de kinderen naar binnen krijgen, is een extra pluspunt.

Bubbels voor mama

Na amper één testbeurt is de SodaStream haast niet meer weg te denken uit mijn keuken. En er zijn nog zo’n duizend andere smaken om uit te proberen! Straks haal ik het toestel definitief in huis. Of ik vraag mijn echtgenoot en kids om het cadeau te doen voor Moederdag, dat is vast nog een veel beter idee.