Google heeft plannen om een nieuwe campus te bouwen in Silicon Valley, Californië. Niets wereldschokkends op zich maar de zoekmachinegigant liet wel opmerken dat het om een complex gaat dat zijn gelijke niet kent en waarbij het milieu een centrale rol speelt. De creativiteit van Google kennende weet je dan dat het bedrijf waarschijnlijk spectaculair uit de hoek zal komen. Wij waren alvast benieuwd naar de plannen en wat deze inhouden.

Google HQ 01Voor het uittekenen van de plannen voor het nieuwe Googleplex, wordt een beroep gedaan op Heatherwick Studio, een architectenbureau gelegen in Kings Cross, Londen en erkend voor haar werk in stedelijke infrastructuur, beeldhouwkunst, design en strategisch denken. Op hun website kan je enkele lopende projecten terugvinden (http://www.heatherwick.com/category/large/) en krijg je een idee van wat je mag verwachten voor het nieuwe Googleplex.

Het ontwerp van de Google campus legt de nadruk op de natuurlijke omgeving met kantoorgebouwen, gelegen in grote koepelvormige constructies, rijk aan planten en andere natuurlijke elementen. De campus zal voor het publiek toegankelijk zijn, zodat de lokale gemeenschap kan meegenieten van de open groene ruimten. Daarnaast zal de ontwikkeling van het Googleplex ook natuurgebieden omvatten en zorgen voor een herstel van de waterwegen die in de baai van het gebied uitmonden. Het uitgebreide wegennet zal speciaal ontworpen worden voor fietsers en voetgangers en de wagen overbodig maken.

Wanneer de plannen concreet in werking treden is, vooralsnog, niet bekend. Wel weten we dat Google het ontwerp heeft voorgelegd aan de lokale gemeenteraad die nu haar oordeel moet vellen. De komende dagen worden waarschijnlijk meer details bekendgemaakt.

Video: