Heb je moeite met het creëren van een stijlvolle glamourlook? Lijken jouw smokey eyes eerder op panda-ogen? Dan is het hoog tijd voor een les avondmake-up!


  • Een mooie make-up start met een goed verzorgde huid. Een dagelijkse reiniging is een ab¬solute must. Breng daarna een laagje dagcrème aan. Laat en¬kele minuten inwerken voor het aanbrengen van de make-up. Een goede foundation egaliseert en geeft de huid een gezonde uitstraling. De juiste kleur zie je niet op de huid liggen. Baseer daarom de basiskleur op de hals- en decolletékleur. Breng de foundation centraal op het gezicht aan: werk steeds van het midden naar de zijkant van het gezicht.

  • Werk de wallen onder de ogen weg met een camouflagepro¬duct in een tint lichter dan de foundation. Breng een halve cirkel aan op de rand van de oogkas en werk gelijkmatig uit tot net onder de wimpertjes. Puistjes en verkleuringen kun je wegwerken door de camouflage in een deppende beweging aan te brengen. Fixeer nadien alles wat je gecamoufleerd hebt met een laagje transparant los poeder of poeder in dezelfde kleur als je foundation. Om de foundation lang mooi te houden kun je deze ook afpoederen.

  • We gaan voor smokey eyes. We starten met het aanbrengen van een donker oogpotlood (bruin, grijs, zwart,…) op de onder¬ste waterlijn, alsook tussen de onderste wimpertjes en er net onder. De bedoeling is om de onderkant van het oog intens qua kleur te maken. Gebruik hetzelfde potlood om de bovenkant van het oog te omranden. Maak de basis van de wimpertjes donker en teken een lijn van de bin¬nenste ooghoek tot de laatste wimper aan de buitenkant van het oog. Bouw deze lijn op zodat ze steeds dikker wordt.

  • Schaduw de dikke potloodlijn uit. Gebruik hiervoor een compact make-uppenseel en plaats dit op de rand van het aangebrachte potlood. Werk in een ronddraai¬ende beweging naar boven uit. Kies een mooie oogschaduw om het potlood te fixeren. Zorg dat de zijkanten van de oogschaduw verzacht worden door daar met een make-uppenseel een draai¬ende beweging over te maken. Maak het potloodlijntje aan de onderkant van de onderste wimpers iets zachter door er met een oogschaduwpenseel of een wattenstaafje over te gaan.

  • Optioneel kun je nog een eye-liner aanbrengen boven de wim¬pertjes om de look nog dieper en meer glamoureus te maken. Om de blik te openen kun je een mooie lichte oogschaduw met glans gebruiken (beige, goud, zilver,…). Breng deze aan de binnenhoek van de ogen aan. Breng een glanzende neutrale kleur onder het neergaande deel van de wenkbrauwen aan om de ogen te liften. Om de ogen af te werken breng je een royale laag mascara aan.

  • Het is aangeraden om de wenk¬brauwen bij te werken zodat ze de ogen mooi omkaderen en on¬dersteunen. Zorg ervoor dat de wenkbrauwen mooi geëpileerd zijn. Kies een wenkbrauwpotlood of –poeder in een tintje lichter dan de wenkbrauwhaartjes. Ga steeds voor een koele kleur zonder glans. Breng het product met korte fijne streepjes aan, alsof je haartjes wilt bijtekenen. Probeer vooral een strakke onderkant van de wenkbrauw te verkrijgen.

  • Gebruik een bronzer in een tint donkerder dan de huid om het gelaat op de juiste plaatsen meer kleur te geven. Breng de bronzer aan langs de haargrens op het voorhoofd, op de slapen, net onder de jukbeenderen en tot slot een beetje op de kin en op de neusbrug. Breng daarna een blush met rozige of pêchekleurige ondertoon aan op het appeltje van de wang. Vaag dit wat uit naar de zijkanten van je gezicht om de overgang natuurlijker te maken.

  • Bij een partymake-up waar we de nadruk leggen op de ogen houden we de lippen naturel. Eén blikvanger is genoeg. Als je zowel ogen als lippen hard opmaakt, komt dit erg gema¬quilleerd over. We kiezen een naturelle lipgloss met beige glans. Kies bijvoorbeeld een tintje lichter of donkerder dan je eigen lipkleur. Je kunt je laten inspireren door de kleur van je blush. Als je een lipstick of gloss neemt in dezelfde kleur, dan oogt de make-up harmonieuzer.