Ouders van jonge kinderen kennen dit maar al te goed. Kinderen aanzetten tot het poetsen van hun tanden loopt niet altijd van een leien dakje. Je moet ze er herhaaldelijk aan herinneren en dat kan al eens tot frustraties leiden. PHILIPS treedt ouders bij en lanceerde de BRUSH BUSTERS app! Met deze gratis applicatie wordt tandenpoetsen een leuke, interactieve ervaring en is het niet langer de lastige karwei zoals kinderen dit ervaren.

in-text-imageDe Brush Busters app is, naast een leuk spelletje , een tool die kinderen vanaf een jonge leeftijd goede poetsgewoonten aanleert voor en blije en gezonde glimlach. Kinderen leren dus hoe ze, zelfstandig en op efficiënte wijze, hun tanden dienen te poetsen. Indien je over een PHILIPS Sonicare tandenborstel beschikt, kan je deze ook synchroniseren met de Brush Busters app waardoor deze de poetsbewegingen registreert en vastlegt. Heb je een PHILIPS Sonicare tandenborstel voor Kids, dan beschik je bovendien over een geluidsdetectietechnologie waarmee je kan nagaan wanneer en hoe lang kinderen hun tanden poetsen.

Maar hoe werkt deze app nu? Heel eenvoudig. Eerst dien je een cartoonfiguurtje, Bjorn of Vicky, te selecteren van wie je het gebit moet redden. Daarna geef je je naam in en indien je over een Sonicare tandenborstel beschikt, kan je deze met de app synchroniseren (ook zonder dergelijk toestel kan je de applicatie gebruiken). Per poetsbeurt van 2 minuten, waarbij je kan nagaan welke zones je dient te reinigen, red je een tand van je cartoonfiguurtje. Dit dien je te herhalen tot je cartoon een volledig gezond gebit heeft.

Deze tool is ook handig als informatiemedium voor de tandarts van je kind. Met behulp van deze app kunnen ze immers het poetsgedrag van hun jonge patiënten op de voet volgen. Ouders kunnen hun kind ook belonen na het behalen van de doelstellingen die de app vooropstelt (we raden beloningen in de vorm van een stuk chocolade of ander snoepgoed lichtjes af :-)).

De Nederlandse en Franse Brush Busters app is nu overal gratis te downloaden in de Apple App Store. De Nederlandse en Franse Android-versie zal later dit jaar beschikbaar zijn (voorlopig kan je enkel een Engelstalige editie downloaden op Android).