speakerWist je dat de manier waarop je je Bluetooth speakers positioneert enorm veel invloed heeft op de geluidskwaliteit?  Ook de ruimte waarin je ze plaatst en de akoestiek bepalen mee de kwaliteit.  Dit geldt uiteraard voor alle speakers maar sinds de opkomst van de Bluetooth speakers is het kinderspel om dit uit te testen. Klaar om dit ook even te proberen?

In de hoek

Wanneer je de speaker in het midden van de ruimte plaatst, is de bas duidelijker en hoor je minder details dan wanneer je de speaker op een tafel plaatst. Laten we nu even proberen de speaker in een hoek op de grond te zetten. De bas heeft nu nog meer de overhand. Wanneer we nu de speaker op een tafel plaatsen in een hoek, horen we weer minder gedetailleerde tonen, maar de speaker klinkt al een pak beter. Wanneer je nu de speaker op enkele meters afstand van deze hoek plaatst, zal het geluid ineens enorm goed klinken.

Laten we nu iets anders proberen. Verplaats de speaker nu muur per muur in de kamer op zo’n 90 cm hoogte en zoek bij welke muur je het beste geluid krijgt. Zoek per muur ook naar plaatsen die net dat beetje beter klinken dan de rest van de muur.

sonyBadkamer of woonkamer

Ook ruimtes spelen een belangrijke rol in de kwaliteit van het geluid. Verplaats je speaker van je living naar een kleine betegelde ruimte en raak de volumeknop niet aan.  Je zal verrast zijn hoe luid de speaker ineens weergalmt in je toilet of badkamer. De omgeving bepaalt hoe een speaker klinkt en de verschillen zijn allesbehalve subtiel te noemen.

Zo zie je maar, door een beetje te experimenteren met de positie van de speaker krijg je heel verrassende resultaten. Welke plaats gaf bij jou het beste geluid weer? Laat het ons hieronder weten!

Bekijk hier ons gamma wireless speakers!
http://www.krefel.be/nl/wireless_hifi_systeem/SKEY_C218