Sinds vorige week is Apple Music er eindelijk. De muziekstreamingdienst van Apple activeer je, mocht je dit nog niet gedaan hebben, met de updates naar iOS 8.4 en iTunes 12.2. Met de launch van deze dienst gaat Apple de concurrentie aan met Spotify, dat momenteel meer dan 75 miljoen actieve gebruikers telt en beschikbaar is in 58 landen. Wij gingen alvast even na wat Apple music te bieden heeft.

iPhone6-3Up-AppleMusic-Features-PR-PRINTEindelijk gedaan met een deel van je muziek te bewaren in iTunes en een ander deel in Spotify. Apple Music bundelt voortaan je muziek op één plaats en dat is alvast een groot pluspunt. Daarnaast is het ontdekken van nieuwe muziek handig afgestemd op je muzikale voorkeur. Onder de sectie ‘Voor jou’ kan je allerlei suggesties terugvinden die, naargelang je steeds meer muziek beluistert via Apple Music, steeds beter worden afgestemd op je luistergedrag.

De beschikbare muziekcollectie is enorm wat ook geldt voor de vele afspeellijsten. Via de tab ‘Nieuw’ krijg je een overzicht van de nieuwste, beschikbare albums en kan je op zoek naar je favoriete muziek. Je kan ook je favoriete bands volgen en op de hoogte blijven van allerlei nieuwtjes via de tab ‘Connect’. Vanzelfsprekend heb je ook toegang tot de albums, playlists en nummers die je zelf hebt bewaard en opgeslagen. Hiervoor selecteer je de tab ‘Mijn muziek’.

Een vijfde tab is ook beschikbaar: ‘Radio’. Deze verschaft je de toegang tot het radiostation van Apple, ‘Beats 1’, waar je 24/24 terecht kan voor live radioshows uit Los Angeles, New York en Londen. Indien je je vandaag nog abonneert, krijg je de eerste 3 maanden gratis toegang tot Apple Music. Daarna betaal je maandelijks €9,99. De gebruikersinterface van Apple Music is vrij eenvoudig, overzichtelijk en bijgevolg gebruiksvriendelijk. Een aanrader dus voor elke liefhebber van het merk Apple en een app waar elke muziekliefhebber veel plezier aan zal hebben.