Sinds 2009 kun je in ons land bepaalde producten en diensten aankopen met ecocheques. Maar hoe werkt dat nu precies, en wat kun je er allemaal mee kopen bij Krëfel?

640x00_ChequeEcoPass_specimen

Wat is een ecocheque?
De ecocheque is een extralegaal betaalmiddel dat vrijgesteld is van belastingen en bestemd is voor de aankoop van milieuvriendelijke producten en diensten. Ze worden door de werkgevers bij wijze van extraatje uitgedeeld aan de werknemers. De bedoeling is om enerzijds de koopkracht te verhogen en anderzijds om het milieubewustzijn van de consument aan te wakkeren. Twee vliegen in één klap, dus.

Hoe en wat?
Een werkgever mag momenteel elk jaar voor een maximaal bedrag van € 250 ecocheques schenken aan de werknemer. De cheques hebben een waarde van € 5 of € 10 en een geldigheidsduur van 24 maanden. Je mag de ecocheques gebruiken als betaalmiddel voor producten en diensten uit één van deze categorieën:

• Energiebesparing
• Waterbesparing
• Duurzame mobiliteit
• Afvalbeheer

En bij Krëfel?
In al onze winkels kun je je ecocheques gebruiken als betaalmiddel. Je kunt er grote ‘witgoed’-apparaten en multimediatoestellen mee aankopen.