Nu de voorstelling van de LG G4, op dinsdag 28 april, dichterbij komt, draait ook de geruchtenmolen op toerental. De huidige LG G3 is een populair toestel (tussen de 6 à 7 miljoen keer verkocht) en dus zijn de verwachtingen voor de G4 heel hoog. Voor de officiële presentatie haalt LG alles uit de kast en organiseert het bedrijf een wereldwijd evenement. Hierbij wordt de LG G4, simultaan, in Londen, Parijs en New York (17u Belgische tijd) aan het grote publiek voorgesteld. In afwachting zetten we kort enkele geruchten op een rijtje.

LG_G4_2-extra-FINALDe LG G4 zal beschikken over een gebogen 5,5” scherm, een Qualcomm Snapdragon 810 processor en een RAM-geheugen van 3 GB. Er zou vooral veel aandacht zijn besteed aan de verbetering van de camera met de integratie van een 16 megapixelcamera met verbeterd diafragma waardoor snel bewegende objecten alsnog mooi worden vastgelegd. Over de batterij en haar autonomie is nog niet veel bekend maar er zou sprake zijn van een G4-model, in kunststof, met verwijderbare batterij.

Het design van de LG G4 zou je, aan de hand van gelekte foto’s, kunnen omschrijven als een kruising tussen de G3 en de G Flex 2. Maar liefst 6 kleurvarianten zouden er verschijnen (zwart, bruin, rood, blauw, geel en zandkleur).Het grootste vraagteken is het besturingssysteem. Speculaties over een Android 4.4.2 KitKat besturingssysteem worden in twijfel getrokken door de beschikbaarheid van Lollipop 5.0. Het is dus gissen naar welke het nu precies zal worden. Dinsdag 28 april krijgen we gelukkig een antwoord op alle vragen … .