20131025 - Windows STA

Microsoft heeft twee edities van de nieuwe Windows 8.1 gelanceerd: een eenvoudige versie voor privé-gebruik en een zakelijke versie (Windows 8.1 Pro). Het spreekt voor zich dat deze laatste voornamelijk gericht is naar bedrijven. Wie reeds gebruik maakt van Windows 8 kan de update gratis doorvoeren en er werd ook rekening gehouden met een studententarief. We zetten het belangrijkste even op een rijtje.

2 versies van Windows 8.1
Met de standaardversie kan je voortaan o.a. sneller opstarten, het startscherm aanpassen met live-tegels, sneller bladeren met Internet Explorer® 11 en eenvoudig apps aankopen in de Windows Store. Windows 8.1 Pro beschikt over alle componenten van de gewone versie, aangevuld met een aantal extra’s zoals o.a. een extra beveiliging voor uw gegevens (BitLocker®), een externe toegang tot je bureaublad en de mogelijkheid om een verbinding te maken met een bedrijfs- of schoolnetwerk.

Als je nog niet beschikt over Windows 8 dan betaal je voor de standaardversie €119 en voor de Pro-versie €279. Er werd ook rekening gehouden met de studenten. Na verificatie van de studentstatus kan je de Pro-editie aankopen voor €59,99.

20131025 - Windows Pro‘Personalisatie’
Microsoft legt de nadruk vooral op het begrip ‘personalisatie’ met deze update. Je kunt de grootte van de tegels in het startscherm aanpassen volgens je persoonlijke voorkeur, de kleur van je achtergrondscherm kiezen en bepalen hoe je opstart: via het startscherm of het Windows-bureaublad. Je kan nu ook meerdere apps simultaan openen en naast elkaar weergeven op je scherm.

Windows Store
Met de lancering van Windows 8.1 heeft Microsoft ook gekozen voor een nieuw design van de Windows Store. Het is voortaan makkelijker om op de hoogte te blijven van de populairste en nieuwste apps via de ‘New & Rising’ sectie. Je krijgt ook aanbevelingen van apps die je mogelijk leuk vindt en alle apps worden automatisch onderworpen aan een update van zodra een nieuwe versie beschikbaar is.